En älskvärd ekologisk Cava från ett enskilt vingårdsläge

Niklas Jörgensen 5 Apr, 2019
Vin Är inte 2019 året då vi borde dricka mer Cava; detta så underskattade och karaktärsfulla spanska mousserande vin som produceras enligt den traditionella metoden. Seriös Cava är verkligen ingen nymodighet men har tyvärr flugit under mångas radar. Dags att ändra på det!

Dignitat Cava Brut Nature från familjen Masachs i Vilafranca del Penedès, blott fem mil från Barcelona, har redan imponerat på Livets Goda-redaktionen och nu är det familjens Dignitat Cava Brut som sällar sig till skaran. Än mer skoj är det såklart att druvorna, ekologiskt odlade, hämtas från ett enskilt vingårdsläge.

"Ett vin som är härligt att njuta i lite större klunkar..."

"En älskvärd ekologisk Cava från ett enskilt vingårdsläge"


Niklas om 
Dignitat Cava Brut

Dignitat Cava Brut visar upp en ämabel personlighet från första sniff. Här blandas solmogna gulfruktiga drag med stenfrukter, örtblommighet och nybakat bröd. Efter en stund i glaset kikar apelsindraget fram och även en mandelton som känns igen från andra viner från huset. Den läskande smaken med smeksam mousse, delikat halvtorr fruktighet och uppfriskande syra är sådär skönt livlig och lätt att ta till sig utan att för den sakens skull sakna visst djup. Och trots den moderata styrkan så dröjer sig vinet kvar i eftersmaken som är lätt pepprig och gulfruktig.

Ett vin som är härligt att njuta i lite större klunkar och som du serverar till kryddigare spanska charkuterier, inte minst till den lufttorkade ytterfilén, Lomo Iberico.

Betyg: 88 poäng

Dignitat Cava Brut

Nr 70287 (750 ml), 99 kr
Cava, Spanien

Du kan beställa flaskan till din föredragna Systembolagsbutik utan extra kostnad HÄR >>


Artikelarkivet