Hem Vinvärlden En av Sveriges största personliga vinkällare öppnar i Sundbyberg

En av Sveriges största personliga vinkällare öppnar i Sundbyberg

av Livets Goda

En av Sveriges största personliga vinkällare: Pelican Self Storage inviger inom kort Sveriges största förrådsanläggning i Rissne i Sundbyberg. Dessutom kommer mer än 200 större och mindre utrymmen för vinlagring finnas för uthyrning. Pelican har redan idag en kö av intresserade som reserverat plats för att få lagra sitt vin i en kontrollerad och säker miljö.

En av Sveriges största personliga vinkällare

En av Sveriges största personliga vinkällare

Vinlagringen i Rissne kan mycket väl bli den största vinkällaren i Sverige. I en dedikerad del av den fyra våningar stora byggnaden finns 214 vinförråd som rymmer allt från ca 200 till 1 100 flaskor. I denna del av byggnaden är temperaturen optimerad för vinlagring och håller 12 grader året runt. Dessutom regleras luftfuktigheten, så att inga korkar riskerar att torka.

Pelican har sedan tidigare vinlagring för uthyrning på Kungsholmen i centrala Stockholm. Dessa förråd har dock länge varit fulla, med en lång väntelista. Därför väljer nu Pelican att satsa på det nya utrymmet för vinlagring i Sundbyberg. Den 2 oktober planeras de nya vinförråden kunna fyllas för första gången.

”När vi invigde vår anläggning på Kungsholmen 2012 blev vinförråden snabbt populära. De senaste åren har vi haft en allt längre kö av personer som vill hyra, så de nya vinförråden är efterlängtade av både oss och kunderna. Vi räknar med att kunna hyra ut förråden i Sundbyberg snabbt”, säger Thomas Espemo, Sverigechef för Pelican Self Storage.

Förutom själva lagringen har Pelican också ett konferensrum med ett kök på anläggningen i Sundbyberg, vilket gör det möjligt att till exempel arrangera vinprovningar och utbildningar i anslutning till vinkällaren.

”Det har blivit väldigt populärt på Kungsholmen att träffas och prova viner tillsammans. Det är både privatpersoner, föreningar och företag som ses och njuter av goda viner. Vi har även vinimportörer som kunder och de har då möjlighet att visa upp sina produkter på ett enkelt sätt”, säger Thomas Espemo.

Priset för de personliga vinförråden börjar på 399kr. Inflyttningen sker i oktober i år.

RELATERAD LÄSNING