En bok om svenskt vin

Livets Goda 23 Apr, 2019
Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin, berättar om dess unika status i sin nya bok Svenskt vin - en vinvärld som växer - den första inspirationsboken om svenskt vin. "De svenska vingårdarna kan tillverka hur bra viner som helst, men om ingen berättar om dem, säljer dem eller låter gäster smaka spelar det ingen roll hur bra vinet är. För att hedra alla svenska vinodlare som kämpar och sliter i myllan måste svenskt vin synliggöras för allmänheten," säger Mattias.

Vin från Sverige är inte längre blott en önskan eller något som endast existerat i tankevärlden. Det är en realitet. Det finns verkligen – om än så länge i något mindre skala om man jämför med många av de stora och väletablerade vinländerna. Men Sverige är på gång och det som händer nu är en naturlig utveckling av svenskens allt större vinintresse. 

Mattias bok är högaktuell idag när miljötänk och närproducerat är viktigt för många. Det är således bra för miljön och för det svenska näringslivet att välja svenskt vin.

Titt som tätt poppar det upp nya vingårdar i landet. Med druvsorter som klarar det svenska klimatet bidrar det också till nya dofter och smaker som läggs till vinvärldens gigantiska smakpalett. 

"Vin.
Det lilla ordet vin.
Det låter som ljuv musik i mina öron.
Denna fascinerande, förunderliga och spännande dryck
som tar sig så många olika uttryck i glaset
och som jag ägnat åtskilliga av det vakna dygnets tankar åt under flera decennier.

För mig är vin som ett konstverk med flera dimensioner.
Det är vackert att betrakta flaskan i hyllan,
intressant att prata om och leder alltid till spännande diskussioner.

Dessutom kan man njuta av konstverket i ett glas."
- Mattias Säfwenberg

Om boken:
Författare: Mattias Säfwenberg | Fotograf: Marielle Stensson | ISBN: 9789188964328


Nyhet - Barceló Imperial Onyx

Whisky och Bourbon Nu lanseras Barceló Imperial Onyx på den svenska marknaden. En…
23 Aug, 2019

Potatis har huvudrollen i tävlingsuppgift nummer två

Mat och Restaurang I dag har finalisterna fått information om den andra tävlingsuppgiften…
23 Aug, 2019

Krydda på flaska

Mat och Restaurang Bra kryddor kommer inte alltid på burk. Smaksatta oljor är…
22 Aug, 2019

20 nya arbetstillfällen när Sibylla öppnar i Hofors

Mat och Restaurang När Gävlebon Fuad Sadun öppnar sin nya Sibyllarestaurang vid E…
22 Aug, 2019

Hernö High Coast Terroir Gin 2019 kommer med en smak av citrus och sommaräng

Whisky och Bourbon Den 28 augusti sker lanseringen av Hernö High Coast Terroir…
22 Aug, 2019

Klart för Mölnlyckes första Lidl-butik

Mat och Restaurang Lidl bygger ny butik i Mölnlycke, Härryda, som blir den…
22 Aug, 2019

Ekologiska La Luna från Avondale, Sydafrika

Vin Från Jonathan Grieve på Avondale i Sydafrika kommer nu en…
22 Aug, 2019

Cù Bòcan i ny design och två nya smaker

Whisky och Bourbon Den andra september släpps tre (3) nydesignade Cù Bòcan Highland…
22 Aug, 2019

Skördetid i Halland: två månaders matfest

Mat och Restaurang Mellan 17 augusti och 6 oktober bjuder Halland in till…
21 Aug, 2019

Frantzén Group avyttrar The Flying Elk, Corner Club och Gaston

Mat och Restaurang The Flying Elk är krögaren Björn Frantzéns framgångsrika engelskinspirerande gastropub,…
21 Aug, 2019

VM i snus anordnas för första gången

Övrigt För första gången någonsin anordnas Snus-VM, ett internationellt mästerskap där…
21 Aug, 2019

Relax Riesling byter till årgång 2018

Vin Relax Riesling byter till årgången 2018. Relax Riesling kommer från…
21 Aug, 2019

Ny drinkglasserie från Riedel

Mat och Restaurang Riedel var först i världen med att designa vinglas med…
21 Aug, 2019

Tips inför höstens största visningshelg

Övrigt Helgen som kommer förväntas bli höstens största visningshelg. Bostadsvisningarna står…
21 Aug, 2019

Italiensk mat- och vinfestival

Vin En fem dagar lång mat- och vinfestival. Det kan alla…
20 Aug, 2019

Better You lanserar ny serie av ekologiska, handgjorda, kallpressade och eteriska oljor

Övrigt Vårt luktsinne är ett av våra mest kraftfulla men outnyttjade…
20 Aug, 2019

En currysås som ska avskaffa hunger

Mat och Restaurang Systrarna Khanna och Hungerprojektet samarbetar idag i kampen mot fattigdom…
20 Aug, 2019

OLW Naturchips lanserar het nyhet

Övrigt Från och med i dag kommer en helt ny chipssmak…
20 Aug, 2019

Smarta, hållbara nyheter från Sundqvist

Mat och Restaurang I höst lanserar Sundqvist kvalitativa stek- och kokkärl samt vackra…
20 Aug, 2019

Bollinger Vieilles Vignes Françaises åter i Sverige

Vin Bollinger Vieilles Vignes Françaises 2010 har endast producerats i 1…
20 Aug, 2019
Artikelarkivet