En bok om svenskt vin

Livets Goda 23 Apr, 2019
Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin, berättar om dess unika status i sin nya bok Svenskt vin - en vinvärld som växer - den första inspirationsboken om svenskt vin. "De svenska vingårdarna kan tillverka hur bra viner som helst, men om ingen berättar om dem, säljer dem eller låter gäster smaka spelar det ingen roll hur bra vinet är. För att hedra alla svenska vinodlare som kämpar och sliter i myllan måste svenskt vin synliggöras för allmänheten," säger Mattias.

Vin från Sverige är inte längre blott en önskan eller något som endast existerat i tankevärlden. Det är en realitet. Det finns verkligen – om än så länge i något mindre skala om man jämför med många av de stora och väletablerade vinländerna. Men Sverige är på gång och det som händer nu är en naturlig utveckling av svenskens allt större vinintresse. 

Mattias bok är högaktuell idag när miljötänk och närproducerat är viktigt för många. Det är således bra för miljön och för det svenska näringslivet att välja svenskt vin.

Titt som tätt poppar det upp nya vingårdar i landet. Med druvsorter som klarar det svenska klimatet bidrar det också till nya dofter och smaker som läggs till vinvärldens gigantiska smakpalett. 

"Vin.
Det lilla ordet vin.
Det låter som ljuv musik i mina öron.
Denna fascinerande, förunderliga och spännande dryck
som tar sig så många olika uttryck i glaset
och som jag ägnat åtskilliga av det vakna dygnets tankar åt under flera decennier.

För mig är vin som ett konstverk med flera dimensioner.
Det är vackert att betrakta flaskan i hyllan,
intressant att prata om och leder alltid till spännande diskussioner.

Dessutom kan man njuta av konstverket i ett glas."
- Mattias Säfwenberg

Om boken:
Författare: Mattias Säfwenberg | Fotograf: Marielle Stensson | ISBN: 9789188964328


Primörtur under Matrundan på Österlen

Whisky och Bourbon Under årets Matrunda på Österlen kan man följa med på…
24 May, 2019

Rysk ”lågalkohol-vodka” släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Ryska White Lake Vodka 40% lanserades i mars 2017 och…
24 May, 2019

Organic Value – ett lyckat första besök i Sverige med fokus på Italien och ekologiskt

Vin Den 20:e maj besökte den Italienska vinmässan ”Organic Value” Sverige…
24 May, 2019

Stockholms Bränneri släpper Akvavit

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpps Stockholms Akvavit som får sin…
24 May, 2019

Nytt utbildningssamarbete ska få fler kockar i arbete

Mat och Restaurang I ett gemensamt initiativ för att minska bristen på kockar…
24 May, 2019

Karibiska smaker i Årets Sill 2019

Mat och Restaurang Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och…
24 May, 2019

City Gross nya koncept: Mindre butiker i centrala lägen

Mat och Restaurang Bergendahls Food vill komma närmare kunderna i stadskärnorna och lanserar…
24 May, 2019

Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare…
23 May, 2019

Jameson tar fram drink till Sweden Rock – The Sweden Rocktail

Whisky och Bourbon För dig som i år besöker Sweden Rock Festival ges…
23 May, 2019

Kronan, höga kostnader för arbetskraft och myndighetskrångel hämmar svenska livsmedelsföretag

Övrigt Enligt den svenska livsmedelsindustrin är Sveriges styrkor jämfört med våra…
23 May, 2019

GLÖET vann guld i Women’s Wine & Spirits Awards i London

Vin Women’s Wine & Spirits Awards som anordnas i London har…
23 May, 2019

Larsa Foods inleder grillsäsongen med en ny grillost

Mat och Restaurang Efterfrågan på Halloumi och övriga grillostar har ökat markant i…
22 May, 2019

Årets Kock rekryterar Vanja Vilbern till Marknads- och Partnerchef

Mat och Restaurang – Jag ser verkligen fram emot att få vara med…
22 May, 2019

Den 1 juni lanseras Orval trappistöl på nytt

Whisky och Bourbon Orval är tillbaka! Den 1 juni lanseras Orval på Systembolaget.
22 May, 2019

Leif GW Persson lanserar GW:s Rosa

Vin Efter fjolårets succé med GW:s RÖDA och GW:s VITA har…
22 May, 2019

Talisker bjuder in till fiskeäventyr i Fiskebäckskil

Whisky och Bourbon Whiskyvarumärket Talisker lanserar ett fiskeäventyr i Fiskebäckskil tillsammans med Restaurang…
22 May, 2019

City Gross e-handel slår försäljningsrekord – lanserar fler matkassar

Mat och Restaurang City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och…
22 May, 2019

Arla Köket® lanserar nya desserter

Mat och Restaurang Lagom till att sommaren gör entré lanserar Arla Köket fräscha…
22 May, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
22 May, 2019

Dags för Ostens Dag 27:e maj

Mat och Restaurang Nu firas snart ostens dag! Svenskar är storkonsumenter av ost…
22 May, 2019
Artikelarkivet