Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang En burgare och ett jobb tack

En burgare och ett jobb tack

av Livets Goda

MAX vill hitta de bästa talangerna utan krångliga ansökningsprocesser. Precis som att beställa sin favoritburgare ska det vara enkelt att söka jobb. Därför lanserar MAX nu en lösning som gör det möjligt att söka direkt i expresskassorna på utvalda restauranger. CV och personligt brev ersätts med smarta urvalsfrågor för att minska tröskeln och göra det enklare för unga att söka sitt första jobb.

Inför varje sommar anställer MAX en stor mängd nya medarbetare. För många sökande rör det sig om första jobbet, en första erfarenhet och en väg in på arbetsmarknaden. Det kan vara en svår balansgång att veta exakt vad som ska läggas till på CVt och det personliga brevet, och ännu svårare att veta vad arbetsgivaren eftersöker. MAX ersätter nu både CV och personligt brev med urvalsfrågor som gör ansökningsprocessen smidigare och lättare för både kandidat och rekryterande restaurangchef.

För att förenkla processen ytterligare har MAX dessutom tagit till ett nytt grepp inför årets sommarrekrytering. Nu går det att söka jobb via expresskassorna på utvalda restauranger.

– Det ska vara lätt att söka jobb! Därför lägger vi till en annons direkt i våra expresskassor. Genom en QR-kod slussas kandidaten vidare till MAX hemsida där de enkelt och snabbt kan fylla i sin ansökan genom att svara på några enkla frågor, säger Erik Filén, ansvarig för rekrytering och utveckling på MAX.

Många som jobbar på MAX gör det för den goda gemenskapen som finns på restaurangerna. Ranya Alsayed, biträdande restaurangchef på MAX i Örebro vid Eurostop har jobbat sedan 2019 och för henne har inte bara gemenskapen varit viktig, utan även utvecklings- och karriärmöjligheter har spelat stor roll.

– Jag blev rekommenderad av en vän att söka jobbet på MAX och jag trivdes från dag ett. Det är viktigt för mig att jobba på ett företag med bra värderingar där det finns utrymme att utvecklas. På MAX finns massor av möjligheter med en tydlig karriärstege och interna utbildningar. Min roll har fått mig att växa både privat och på jobbet – samtidigt har jag haft möjlighet att coacha och utveckla andra. Sen har jag fått massor av nya vänner också så det är verkligen ett perfekt första jobb, säger Ranya Alsayed.

Mer information om att sommarjobba på MAX finns här: MAX.se/jobbapamax

RELATERAD LÄSNING