Hem Vinvärlden En champagne för alla tillfällen – 94 poäng till champagne Charles Heidsieck

En champagne för alla tillfällen – 94 poäng till champagne Charles Heidsieck

av Livets Goda

Charles Heidsieck Brut Réserve består av 40 procent reserv vin med en genomsnittsålder av imponerande 10 år, där den äldsta beståndsdelen består av vin från den legendariska årgången 1996. Resterande basen om de 60 procenten i vinet består av årgång 2008(!), vilket skapar en härlig champagne som är en egen klass för sig bland NV champagnerna.

Denna åsikt delas runt om i världen, till exempel Tom Stevenson, Essi Avellan MW och Dr Tony Jordan, som är några av världens mest kända champagneexperter och som satt i juryn under 2016 års “World Championship Champagne & Sparkling”, där Charles Heidsieck NV Brut Réserve blint vann kategorin: ”Best Champagne NV Blend”.   

Livets Goda tycker till om Charles Heidsieck Brut Réserve  
Här finns substans utifrån och in. Doften uppvisar en högklassig mognad från toner av rostat bröd, mineraler och äpplen. I munlädret tar champagnen verkligen fart med sin rena och komplexa frukt. Brioche, rostade nötter, kola, grapefrukt, krita, lime och ostronskal får oss att njuta och den underliggande mineraliteten och syran skapar balans och fräschör. Champagnen är precis, elegant och fokuserad samtidigt, som den är generös och omfångsrik. Avslutet är långt och krämigt och vi konstaterar att ”Champagne Charlies” arv har ett högt värde. Det humana priset påvisar som sagt en typ av standardchampagne, men det här är mer än standard, det här är i alla lägen högklassigt!   

94 poäng / Livets Goda   

Charles Heidsieck Brut Réserve 
Art.nr 77522, 457 kr

Kort om Champagne Charles Heidsieck
Charles Heidsieck föddes 1822 av Charles-Henri Heidsieck och Emilie Henriot. Han grundade sitt vinhus 29 år gammal. Som första champagnehus resta han till Amerika för att lansera sina bubblor i det nya landet. Där fick han snabbt namnet ”Champagne Charlie” och rönte såväl stora framgångar som enorma strapatser.  Sedan några år tillbaka är huset åter igen i privat ägo och det är nu familjen Descours som står som ägare. Satsningen är fullständig för att se till att huset fortsätter att var i den absoluta champagnetoppen.   

Livets Godas Special om Charles Heidsieck
Vill du läsa mer om Charles Heidsiecks historia, ta del av en unik vertikalprovning samt inspireras av passande recept? Ladda ner Livets Godas Special – Champagne Charles Heidsieck här >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING