Hem Vinvärlden En drottning – 2018 Ipsus Gran Selezione

En drottning – 2018 Ipsus Gran Selezione

av Anders Enquist

När familjen Mazzei 2006 köpte den 150 hektar stora vingården Il Caggio som är granne med familjens egendom Castello di Fonterutoli, så var det främst 6.5 hektar som föranledde förvärvet.
Här, 320-350 meter över havet, fanns de bästa sangiovese vinstockarna i den perfekt kalkiga jordmånen. Här fanns kort och gott de bästa förutsättningarna för att producera det spektakulära sangiovese vin Giovanni Mazzei drömt om att göra så länge – IPSUS Grand Selezione.  

Giovanni Mazzei har själv sagt att det under några år var en personlig ambition att utveckla ett vin från de exceptionella sangiovese-vinstockarna i denna nya del.

Den fantastiska terroiren på Il Caggio och vårt engagemang för att uttrycka den särprägeln är exakt vad appellationens kategori Gran Selezione handlar om. Jag tycker om tanken på att driva gränserna för hur långt vi kan ta detta vin och vart framtida generationer av min familj kan göra med det under många år framöver.

Sangiovesefrukten från de över trettioåriga vinplanteringarna har förverkligat tagit Giovannis dröm. Ipsus är en stolt akt.

2018 Ipsus Grand Selezione

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING