Hem Vinvärlden En eftermiddag med Armand de Brignac

En eftermiddag med Armand de Brignac

av Livets Goda

Åsikterna om den omskrivna champagnen Armand de Brignac, även känd som ”Ace of Spades”, är många och olika. Vissa ser den som ytligt skryt och show-off, andra älskar dess utformning och stil. Som alltid när något sticker ut från mängden så väcks åsikter av alla dess slag, men det viktigaste först och främst är – hur smakar det?

Under ett par vackra sensommardagar så har nu Sverige gästats av Armand de Brignacs försäljningschef och global ambassador och under dagen fick några få inbjudna chansen att även prova på denna champagne som så många tycker till om, men som så få har provat Armand de Brignac Brut Gold (art.nr 77931, 2292 kr)
Denna guldklimp är husets ”storsäljare” vilket i buteljer betyder runt 45.000 flaskor per, dvs en inte alltför stor produktion. Champagnen är uppbyggd på en bas från årgång 2005, med tillskott från 2006 och en liten del 2003 och består av alla de tre druvsorterna. Champagnens ledord är framförallt ”lättdrucken” men utan att för den delen vara mesig. Balansen mellan syran, frukten och mineraliteten är perfekt där gula äpplen trängs med inslag från aprikoser, honung och en liten integrerad fatton. Det är stringent, balanserat och gott, och inte minst väldigt lättdrucket, och det är ju ganska trevligt det också. 91-92 poäng.

På Systembolaget finns såväl 750 ml som 1500 ml att beställa.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING