1

En enhällig jury fastslår i ett uttalande att tre av världens finaste och mest exklusiva GIN kommer från Gävle

Det är exceptionellt, GIN-trilogin Enastående, Stjärnklar och Supermåne har från en enhällig jury tilldelats varsin guldmedalj i kategorin Ultra-Premium för sina karaktäristiska smaker och höga kvalitet. 

Sophie Raichura, The Drinks Business, arrangör av The World Gin Masters ASIA 2021. Världens mest omfattande blindtesttävling av gin för den Asiatiska dryckesmarknaden. Juryn består av oberoende dryckesexperter.

“Vi har arbetat målmedvetet under lång tid för att utveckla våra egna kraftfulla och särpräglade recept, för att de ska hålla vad de lovar i såväl smak som kvalitet. Vi har tackat nej till flera smickrande investeringserbjudanden, för vi har alltid känt att vi måste gå vår egen väg, att vi vill skapa något genuint, äkta och småskaligt. Det här är beviset på att vi satsat rätt. Vår resa har bara börjat och vi kommer lika strävsamt och ödmjukt som tidigare fortsätta arbetet med etableringen av vår GIN-trilogi.”
Berättar grundaren och dryckesentusiasten Steven Kautzky Andersson från dryckes- och livsstilsföretaget BrandStar Alliance i Gävle. Steven Kautzky Andersson, arbetar idag som varumärkesutvecklare med tidigare erfarenheter som internationellt uppmärksammad och grammisnominerad sologitarrist.

BrandStar Alliance är ett litet svenskt innovationsdrivet SME-företag som arbetar med utveckling av karakteristiska, exklusiva och nischade livsstilsvarumärken med fokus på dryckesupplevelser. Steven Kautzky Andersson och Catherine Engelbrekt  har idag tillsammans med Solveig Sommarström, en av Europas främsta och mest välrenommerade vatten- och aromaexpert tillika kemist och master blender, utvecklat tio olika produktvarumärken inom premiumsegmentet, där den aktuella GIN-trilogin är den första utgåvan.

“Vår passion och starka drivkraft har från dag ett varit att utveckla och producera några av världens allra främsta och mest välsmakande drycker, som ska avnjutas måttfullt för att komma till sin fulla rätt. Småskaligt, genuint och exklusivt är våra tre ledord. Vi är överväldigade och glada, samtidigt som det här är ett erkännande som ger oss kraft att fortsätta och fullfölja vår plan att etablera oss som ett relevant, spännande och modernt dryckes- och livsstilsföretag, både på den lokala, nationella och internationella marknaden”, säger delägaren och designern Catherine Engelbrekt som har en gedigen erfarenhet inom hantverksmässiga livsstilsprodukter. Hon var tidigare bland annat med och lanserade Björk & Berries, ett av världens första naturliga parfymvarumärken. Som ung fostrades hon av Erling Person och var med och etablerade H&M i Europa.

“Aromen hos olika växter har olika potential. Det är viktigt att hitta balansen så att alla kommer fram i sin fulla potential. Det är en utmaning och många försök krävs. Jag använder min näsa och min intuition som kommer från många års träning. GIN-trilogin är kraftfull och jag har valt växter från den svenska naturen, förstärkta med kryddor som varit en stor inspirationskälla under arbetet.”
Solveig Sommarström är idag ledamot i Spritakademien med närmare 40 års branscherfarenhet från flertalet ledande varumärken.

Med särskilt utvalda ingredienser har GIN-trilogins olika karakteristiska recept säkerställts av BrandStar Allaince i samarbete med Solveig Sommarström medan framställningen har skett i samarbete med brännerimästaren Jonas Larsson vid Tevsjö Mill & Distillery. Designen har utvecklats tillsammans med den den kreativa formgivaren Tommie Samuelsson.

Steven Kautzky Andersson och Catherine Engelbrekts GIN-trilogi uppmärksammades tidigare i somras redan två veckor efter sin release internationellt med två guldmedaljer och en silvermedalj i den erkänt etablerade GIN Masters 2021.

Under hösten kommer Steven Kautzky Andersson och Catherine Engelbrekt att lansera Vildkatt™, en exklusiv lagrad gin som har legat i ett bourbonfat och i en svensk ektunna, där första batchen endast består av 80 exemplar.

Vill du läsa vad Livets Goda skrivit om ginen, se artikeln HÄR >>>