Hem NyheterNyhet WB En färgstark nyhet i Koskenkorvas likörportfölj – Koskenkorva Rhubarb

En färgstark nyhet i Koskenkorvas likörportfölj – Koskenkorva Rhubarb

av Livets Goda

Koskenkorva har det senaste året lanserat flera likörer med stor framgång. Först kom Ginger, därefter Lemon och senast Salmiakki och alla har de tagit Sverige med storm. Nu är det dags för Koskenkorva Rhubarb att äntra den svenska likörscenen. En dryck gjord på färska rabarber och granatäpple.

Koskenkorva Rhubarb är det senaste tillskottet i Koskenkorvas likörportfölj och är gjord på färska rabarber och granatäpple. Tillsammans med basen på Koskenkorva vodka bildar de naturliga råvarorna en förening mellan sött och syrligt.

– Det överväldigande mottagandet av de tidigare likörlanseringarna är helt fantastiskt och ett kvitto på att det här är produkter som tilltalar många av våra svenska konsumenter. Det är därför extra roligt att redan nu kunna lansera ytterligare en produkt av samma höga kvalitet, säger Catrin Söderberg, Senior Brand Manager på Altia.

Koskenkorva Rhubarb är med sin inbjudande rosaskimrande färg en perfekt dryck att servera kall som den är eller att använda som bas i uppfriskande drinkar tillsammans med andra passande tillbehör. Alkoholhalten är 21% och liksom varumärkets övriga likörer presenteras den i en tidlös glasflaska med unik träkork.

– Eftersom pandemin håller oss i ett järngrepp är det fortsatt svårt att umgås med nära och kära ute på barer och restauranger. Vi ser ett ökat intresse för att prova nya smaker och drinkar hemmavid, vilket gör det extra kul att kunna erbjuda den här produkten just nu, säger Catrin Söderberg.

I framkant inom hållbarhetsarbete
Koskenkorva är en anrik finsk kvalitetsvodka som sedan starten 1953 haft en given plats i den nordiska dryckeskulturen. Destilleriet i Finland räknas idag som ett av de främsta inom hållbar dryckestillverkning. Koskenkorvas investering i cirkulär ekonomi tilldelades ”The Green Company of the Year Award” 2018 av den internationella publikationen för dryckeshandel – The Drinks Business.

– Sedan 2014 har vi minskat destilleriets koldioxidutsläpp med 50 procent, säger Catrin. Vi har en återvinningsgrad på 99,9% och till och med kornet som är kvar efter vodkadestilleringen används för att driva destilleriets egen bioenergianläggning.

Koskenkorva Rhubarb lanserades den 4 februari i Systembolagets beställningssortiment.

Koskenkorva Rhubarb
Artikelnr: 50380
Alkoholhalt: 21%
Volym: 500 ml
Pris: 149kr

Serveringsförslag:


Rhubarbie
40 ml Koskenkorva Rhubarb
60 ml Tranbärsjuice
60 ml Tonic
Apelsinskiva

Häll i rikligt med is i ett vinglas och häll över ingredienserna. Rör om och garnera med en apelsinskiva. Klart!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING