Hem Nyheter En fin vinfest på västkusten

En fin vinfest på västkusten

av Livets Goda

Från grönskande skogar till karga och bergiga landskap med havet som fond. Att ordna med eller besöka en vinfest i de här trakterna bäddar för en oslagbar upplevelse på alla sätt.

Artikeln är i samarbete med Stugknuten

Det finns många fina hus med stora trädgårdar på västkusten som går att hyra. Har du en fest inplanerad kan det vara ett ypperligt tillfälle att fixa den på västkusten. Med sin fantastiska och unika natur kommer det garanterat att bli en minnesvärd tillställning.

För att få till en lyckad vinfest eller annan tillställning behövs det en hel del planering. En meny behöver sättas ihop, inköp göras och om vinet är i fokus ska förstås du och ditt team också besluta om vilka viner ni ska kombinera menyn med.

Ordna en egen vinfest eller besök en av västkustens många evenemang

En bra meny att utgå från är den klassiska: det vill säga med ett glas mousserande vin inledningsvis och sedan en förrätt med fisk och skaldjur. Den kan ni prova ut passande vita viner till. Grillat kött är perfekt för de röda vinerna. Ett annat alternativ är förstås att ställa i ordning en rejäl ost- och charkbricka som ni kan kombinera med olika viner.

En fest på sommaren är inte fullbordad utan musik och lekar, det gäller förstås även vinfesten. Det är enkelt att rigga upp en ljudanläggning och även erbjuda gästerna spel såsom kubb, brännboll eller varför inte en femkamp med olika stationer där alla tävlar i lag.

Karneval i Grebbestad och vinfestival i Falkenberg

Under juli månad är det varje år karneval i Grebbestad, vilket lockar massor av människor. Det är ett event som är väl värt att se med mycket fest, musik och uppträdanden.

För dig som inte vill eller kan ordna en egen vinfest kan vi varmt rekommendera någon av de flera restauranger i Grebbestad som ordnar vinprovningar. Det är en perfekt kombination med den fantastiska karnevalen.

Falkenbergs Vinfestival är ett annat självklart resmål för den som älskar viner och vill bekanta sig med svenska såväl som utländska viner.

Hitta ett trevligt boende i unika landskap

På västkusten hittar du ett unikt landskap som inte finns någon annanstans i Sverige. Här finns små fiskestäder från Strömstad i norr, till Tylösand i söder. Så ska vi givetvis inte glömma Fjällbacka, Hunnebostrand, Marstrand, Smögen och Lysekil. Båstad och Torekov är andra magiska platser i Sverige.

Oavsett vart du väljer att åka behöver du hitta ett bra boende under vistelsen. Vi kan rekommendera att ta en titt på sajten Stugknuten, där det finns en mängd olika alternativ för den som vill ha ett bra boende på västkusten.

RELATERAD LÄSNING