Hem Whisky & Bourbon En genomgång av Nikka whisky

En genomgång av Nikka whisky

av Anders Enquist

1918 åkte en 24-åring vid namn Masataka Taketsuru till Skottland för att både studera organisk kemi på universitetet i Glasgow och för att fördjupa sig i maltwhisky. När Masatak återvände till Japan blev han produktionsansvarig för det som kom att bli Japans första whiskydestilleri; Yamasaki. Efter 10 år så startade Taketsuru sitt egna destilleri Yoichi. Så börjar historien om Masataka Taketsuru, whiskyföretaget Nikka och dess två destillerier Miyagikyo och Yoichi.

Vi presenterar här en genomgång av Nikka – The Whisky!

Vill man läsa artikeln i sin helhet så finner man den i Whisky & Bourbon #50
Inte prenumerant? Teckna din prenumeration på Whisky & Bourbon här >>>

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING