Hem NyheterNyhet WB En gin för kaffeälskare

En gin för kaffeälskare

av Christoffer Enquist

Skånska Spritfabrikens g-gin Kaffe är en hyllning till alla passionerade kaffeälskare som också tycker om gin. Den ges ut i begränsad upplaga om 1050 numrerade flaskor.

Den 28 februari lanseras Skånska Spritfabrikens G-gin Kaffe på Systembolagets beställningssortiment i samarbete med Sandby Kafferosteri.

Skånska Spritfabrikens master blender Jan Rothman, har tillsammans med Mattias Sjöbäck från Sandby Kafferosteri, en gemensam passion för drycker. Att råvaran är spårbar och naturlig. Och kaffe. Och gin. I kafferosteriet utsågs en perfekt brasiliansk (växer inga i Sverige) böna med fyllighet och syra. Mattias rostade den medan Jan valde ut en blandning av kryddor, enbär, svartpeppar, koriander, kardemumma, angelikarot som kompletterade bönorna för den tilltänkta ginen. Med spriten åkte Jan till Frankrike där fabrikens pot still väntar på att få komma hem. (Den köptes in 2016 och kommer att tas hem i vår) Kryddor och sprit blandades och destillerades en gång innan det var dags att åka hem och fylla de uppradade flaskorna. Korkar trycktes ned och etiketter som utformatss av Frederik Jedelid klistrades på, allt för hand. Än har man inte haft råd med några maskiner. 

Endast naturliga råvaror har använts.

Skånska Spritfabrikens g-gin Kaffe kommer att finnas i systembolagets beställningssortiment från den 28 februari och 1050 flaskor kommer att finnas tillgängliga.

Skånska Spritfabrikens g-gin Kaffe
Artikelnummer: 81388
Volym: 700 ml
Pris: 443 kronor
Alkoholhalt: 41,5 %
Ingredienser: kaffebönor, enbär, svartpeppar, koriander, kardemumma, angelikarot
Antal flaskor: 1050
Lanseringsdatum: januari, 2020

Serveringsförslag:

Sandby Delight
Häll 4-6cl g-gin Kaffe i ett högt värmetåligt glas
Fyll glaset med varmt kaffe, en tesked brunt farinsocker och toppa med vispad grädde och garnera med några kaffebönor/malet kaffe

G&T Kaffe
Fyll ett glas med is och häll på 4-6 cl gin
Toppa med ca 12 cl Indian tonic vatten
Vrid en bit apelsinskal och släpp ned i glaset

Sandby kaffedrink
2 cl g-gin Kaffe i ett värmetåligt glas. Fyll på med
1 varm espresso och
0,5 cl sockerlag eller vit sirap
Vrid en liten bit apelsinskal och släpp ned i glaset

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING