En god nyhet för tarmhälsan

Livets Goda 13 Sep, 2019
Övrigt Vi nutidsmänniskor får i oss för lite fibrer. Kiviks Musteri släpper därför en helt ny serie frukt- och grönsaksdrycker, rika på naturliga fibrer för en bättre tarmhälsa, inget tillsatt socker och vegansk, såklart.

De goda bakterierna i magen behöver fibrer för att kunna slå ut de dåliga. När de goda bakterierna mår bra, mår du ännu bättre. Din tarmhälsa påverkar din hälsa i stort, för hela 70 % av ditt immunförsvar sitter i magen.

Kostfibrer finns naturligt i mycket av det vi äter, men idag missar de flesta vuxna att få i sig tillräckligt med fibrer. Vi nutidsmänniskor behöver helt enkelt boosta med ännu mer fibrer.

Kiviks Musteri lanserar därför en helt ny produkt på marknaden; FIBER, en frukt- och grönsaksdryck i två smaker berikad med naturliga fibrer och utan tillsatt socker. 

FIBER lanseras i smakerna Rödbeta/Äpple/Passionsfrukt respektive Morot/Mango/Chili.
Ett glas FIBER (2 dl) ger en fiberkick på 3,6 gram fibrer eller 4 gram beroende på smakvariantEn daglig fiberboost som gör skillnad. 
Enligt Livsmedelsverkets matvaneundersökning bör vuxna få i sig cirka 35 gram fibrer per dag, men genomsnittet ligger endast på 20 gram per dag.

Produkt:
FIBER rödbeta, äpple, passionsfrukt, 1 liter
FIBER morot, mango, chili, 1 liter
Säljstart:
 Vecka 38
Försäljningsställen: Coop, City Gross och Kiviks Musteris egna butiker.
Cirkapris: 25 kr


Mackmyra kommer att överklaga Patent- och marknadsdomstolens dom kring bildanvändning i sociala medier

Whisky och Bourbon Konsumentombudsmannen (KO) har stämt Mackmyra för användandet av sex bilder…
18 Oct, 2019

Massolino Barolo 2015 i dagens lansering på Systembolaget

Vin 2015 är ett riktigt bra år i Barolo. Vintern kom…
18 Oct, 2019

Brännland Cider släpper Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015

Whisky och Bourbon Den 18:e oktober släpps Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015…
18 Oct, 2019

Dags för Gin & Tonic-glögg

Whisky och Bourbon Swedish Tonics Gin & Tonic-glögg är en modern tolkning av…
17 Oct, 2019

Gaja Sito Moresco i morgondagens lansering på Systembolaget

Vin Hösten har hittills bjudit på en hel gel godsaker från…
17 Oct, 2019

Skruf nyans Mixpack

Övrigt I somras lanserade Skruf Snus den nya produktserien skruf nyans.…
17 Oct, 2019

Årets Nolia Beer i Umeå lockar med bredare utbud och fler smakupplevelser

Whisky och Bourbon Årets Nolia Beer i Umeå, den fjärde i ordningen, bjuder…
17 Oct, 2019

Ny kycklingburgare och mexikansk comeback på MAX i höst

Mat och Restaurang Under hösten uppdaterar MAX sin meny och Grilled Chicken ersätter…
17 Oct, 2019

In Flames 2019 – nytt försäljningsrekord för High Coast

Whisky och Bourbon Som många av de whiskyintresserade fick erfara, brakade det bara…
17 Oct, 2019

Martin & Servera digitaliserar leveransavisering

Mat och Restaurang I dagarna inleds ett experiment tillsammans med ett 20-tal kunder…
17 Oct, 2019

1 av 4 unga har gjort saker de ångrat när de varit alkoholpåverkade utomlands

Övrigt Unga svenskar, 18-34 år, ser i högre grad än andra…
17 Oct, 2019

Ny Sifo-undersökning: Hållbarhetsfrågorna matköparna prioriterar

Mat och Restaurang Mat med tydlig märkning av råvarans ursprungsland, minskad användning av…
17 Oct, 2019

Japanske Keita Yuge blir Barillas Master of Pasta 2019 vid Pasta World Championship i Paris

Mat och Restaurang Keita Yuge kröntes i fredags kväll till 2019 års Barilla…
16 Oct, 2019

Advanced Master Class 1.1 – ny box om rostning från High Coast

Whisky och Bourbon Värmebehandlingen av faten är mycket betydelsefull för de smaker som…
16 Oct, 2019

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv

Mat och Restaurang Efterfrågan på fisk och skaldjur ökar stadigt, samtidigt som nära…
16 Oct, 2019

The Glenrothes - Halloween Edition 2019

Whisky och Bourbon Tretton är ett otursnummer för många och något som handlar…
16 Oct, 2019

Paolo Roberto gästar Linas Matkasse

Mat och Restaurang Linas Matkasse blickar söderut och lanserar Passione Italiana – en…
16 Oct, 2019

Resetips: Skotska whiskydestillerier för finsmakaren

Övrigt Att det finns ett stort intresse för whisky bland livsnjutare…
16 Oct, 2019

Restaurangakademien: Nyheter för dig som är i branschen

Mat och Restaurang I våras började Restaurangakademien med inspirationsföreläsningar med intressanta branschprofiler. Höstens…
15 Oct, 2019

Viktigt att kycklingen är svensk och att maten är trygg

Mat och Restaurang Att kycklingen är svensk och att maten är trygg blir…
15 Oct, 2019
Artikelarkivet