En hantverkslager - S:t Eriks Lager

Livets Goda 7 Jan, 2019
Whisky och Bourbon Länge har det provbryggts på bryggeriet för att göra det öl som saknats i S:t Eriks sortiment. Nya S:t Eriks Lager är en klassisk, ofiltrerad, ljus lager. Med en lång och kall lagringstid som en riktigt välgjord hantverkslager kräver har S:t Eriks nu fått fram ett öl som visar på den skicklighet som stockholmsbryggeriet besitter.

– Att brygga den här typen av öl är verkligen utmanande och roligt. Vi har skissat länge på receptet och lagringen på tank fick dra ut rejält på tiden, säger David Peruriere, Head Brewer på S:t Eriks Bryggeri.

S:t Eriks Lager möter också det nyvaknade intresset för underjästa lageröl hos många som har blivit mätta på IPA-trendens kraftiga och extrema smaker. Jakten på udda humlearomer och experimentella smaksättningar har mattats av och allt fler söker sig till de rena och vackert enkla smakerna hos en ljus lager. Till mer lättdruckna öl som dessutom oftast är oslagbara tillsammans med mat.

Samtidigt nöjer sig dagens ölkonsumenter inte med att återgå till ”en stor stark”. Det man söker är smakfulla, tidlösa och hantverksbryggda lager, gärna småskaliga och ofiltrerade. En öltyp som har trängts undan på senare år och som har saknats. 

– Med S:t Eriks Bryggeris historia som stockholmarnas öl och bryggeriets moderna tolkningar idag så känns denna öl som en perfekt brygga mellan epokerna. Det här är verkligen en öl att njuta av när du vill ha en okomplicerad men ändå hantverksmässigt bryggd öl, säger Marcus Friari, Brand Manager hos S:t Eriks.


Lanseringsdatum 31/12.
Pris: 17:90, 6-pack.
ArtNr: 8272003

Du vet väl att Livets Goda och Whisky & Bourbon finns på Instagram? Följ oss gärna på @livetsgoda_magazine


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet