Hem NyheterNyhet WB En helt ny bitter från Angostura – Angostura Cocoa Bitters

En helt ny bitter från Angostura – Angostura Cocoa Bitters

av Livets Goda

Nu lanserar Angostura en helt ny bitter i sitt batteri – Angostura Cocoa Bitters. Precis som namnet antyder är kakaobönor en huvudingrediens.

Originalet Angostura Aromatic Bitters är en ikon som inte för intet kallas ”barens salt och peppar” och ”bartenderns bästa vän”. Otaliga är de drinkar som har Angostura Aromatic Bitters i sina recept.

Syskonet Angostura Bitter Orange som lanserades för 13 år sedan, har också blivit något av en frontfigur på bardiskar världen över. Och nu lanseras Angostura Cocoa Bitters. En världsnyhet som det tagit år att utveckla.

I denna nya bitter är kakaobönor huvudråvara. Bönorna är Trinidad and Tobagos egna Trinitario-kakao. Välrenommerad världen över för sin smakrika karaktär och djup I doft och smak.

Trinitario-kakaon bidrar med en söt, elegant och balanserad smak till Angostura Cocoa Bitters och gör produkten sammantaget till den mest exklusiva lanseringen från Angostura på årtionden.

– Vår lokala högkvalitativa Trinitario-kakao bidrar med en tydlig geografisk smaksignatur till vår nya bitter. Vi har hämtat inspiration i vårt arv och vår historia. Vårt team har arbetat i flera år med att utveckla den här nya produkten och nu är vi klara! Förhoppningen är att vår nya bitter, som under lång tid utvecklats av den främsta expertisen på området, ska inspirera människor att kreera sina egna signatur-cocktails och matrecept med denna produkt i huvudrollen, säger Master Blender Carol Homer-Caesar, som varit den som hållit i taktpinnen vid skapandet av Angostura Cocoa Bitters.

Nu lanseras alltså en ny bitter från Angostura.

Angostura Cocoa Bitters
Finns i Systembolagets beställningssortiment och klickas enkelt hem till valfritt Systembolag.
Pris: 119 kr (100 ml)
Nr: 50314

Två redan befintliga ikoner:

Angostura Aromatic Bitters Nr 741, 199 kr (200 ml)
Angostura Orange Bitters, Nr 86210, 119 kr (100 ml)

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING