En modern tolkning av ett tidlöst mästerverk

Livets Goda 29 Sep, 2011
Whisky och Bourbon År 1880 inspirerades uppfinnaren Louis-Alexandre Marnier Lapostolle till att skapa Grand Marnier®.
Han skapade detta år en blandning av den finaste konjaken och zest från Sevillaapelsiner, en sällsynt och dyrbar frukt. Således föddes den idag berömda likören Grand Marnier®. Än idag är denna världsberömda likör unik. Dess tidlösa framgång grundar sig i talangen hos en passionerad och uppfinningsrik familj. Från generation till generation respekterar varje familjemedlem varumärkets ursprungliga anda, samtidigt som de kommer på nya sätt att njuta av likören Red Ribbon - årets exklusiva upplaga För tredje året i rad släpps en limiterad upplaga av Grand Marnier®-flaskan. Lagom till jul och nyår får flaskan en ny vit kostym där dess traditionella röda band har brutit sig loss och ändrat skepnad till en mer flygande form. Flaskan har fått en ljus siluett och bandet knyter sig självt runt flaskan, från botten upp mot halsen, vilket ger ett elegant och sofistikerat intryck. Årets limiterade upplaga finns i beställningssortimentet från och med 1 oktober. Varunummer 86447-01. Pris 349 kronor. Grand Colada, en helt ny och innovativ cocktail Grand Marnier®, med toner av såväl apelsin som konjak, erbjuder en smakpalett som gör den omtyckt av bartenders. Det är dessa experter på cocktails som ständigt kommer på nya, spännande och välsmakande recept. Inför lanseringen av Red Ribbon-flaskan har Julien Lafond, bartender för Grand Marnier® UK, tagit fram ett nytt och trendigt recept. Grand Colada är en nytolkning av klassikern Pina Colada. En sval och mjuk long drink vars smaker framhävs av vanilj och de karamelliserade tonerna hos konjaken. Lenheten hos kokosmjölken i kombination med apelsin ger Grand Colada dess unika och originella smak. Glas Ett högt glas Ingredienser 4 cl Grand Marnier® Cordon Rouge 2 cl rom 6 cl ananasjuice 4 cl kokosmjölk Drinken innehåller 18,5 g alkohol. Gör så här (kan göras på två sätt) Alternativ ett: Lägg alla ingredienser i en mixer och blanda en liten stund, alternativet använd en shaker med ett par isbitar i. Serveras kallt i ett högt glas fyllt med is. Alternativ två: Häll Grand Marnier® i ett högt glas fyllt med is, addera sedan rom, ananasjuice och kokosmjölk. Blanda och servera omedelbart. Dekorera glaset med bär (förslagsvis jordgubbar, hallon och svarta vinbär).

Zacapa NUET - en solo dining-upplevelse

Mat och Restaurang I en tid när vi delar på allt, till och…
21 Feb, 2019

Löfbergs dubbelt nominerade till PR-pris

Övrigt Idag presenterades de nominerade till Nordic Digital PR Awards 2018.…
21 Feb, 2019

Receptinspiration - Lyxig chipsbricka

Mat och Restaurang Importören Nigab bjuder här på ett enkelt och lyxigt snacks…
21 Feb, 2019

Fyra drinkrecept till Margaritans dag

Whisky och Bourbon Nu på fredag den 22 februari uppmärksammas Margaritans dag världen…
21 Feb, 2019

Unika viner från La Spinetta i Winefinders lager

Vin Noshörningen är tillbaka. Nu har Winefinder fyllt på butiken med…
21 Feb, 2019

Ny rapport om alkoholens hälsomässiga och sociala effekter på äldre

Övrigt En ny rapport från IOGT-NTO i samarbete med Svenska Läkaresällskapet,…
21 Feb, 2019

Green & Black´s lanserar 10 ekologiska chokladkakor

Övrigt Smak och kvalitet står i fokus när Green & Black’s…
20 Feb, 2019

Mat.se öppnar veganbutik

Mat och Restaurang Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på hållbar…
21 Feb, 2019

Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino 2018 i det fasta sortimentet från den första mars

Vin Den första mars lanseras Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino årgång…
20 Feb, 2019

Drinkinspiration med Sorgin - François Lurtons delikata gin

Whisky och Bourbon Med sin gedigna erfarenhet av druvan sauvignon blanc har François…
20 Feb, 2019

Efter fem års nedgång i svensk sjömatskonsumtion – trenden bruten

Mat och Restaurang De svenska hushållens konsumtion av sjömat har sjunkit varje år…
20 Feb, 2019

Château Laville Bordeaux Supérieur från årgången 2015 hos Winefinder

Vin Direkt från Bordeaux kommer denna generösa Bordeaux Superiéur från årgången…
20 Feb, 2019

Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Övrigt Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade…
19 Feb, 2019

SSP tecknar avtal med Spendrups

Whisky och Bourbon Kampen om ett av Restaurangsveriges största och mest prestigefyllda avtal…
19 Feb, 2019

Stadhuskällarens souschef vidare i Årets unga kock 2019

Mat och Restaurang Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de…
19 Feb, 2019

Blanda proffsiga cocktails hemma - D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

Whisky och Bourbon Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som…
19 Feb, 2019

Nu börjar Coop leverera mat med Volvos nya el-lastbil

Övrigt I dag överlämnar Volvo den nya el-lastbilen Volvo FL Electric…
19 Feb, 2019

Foursquare – långt ifrån fyrkantig

Whisky och Bourbon Foursquare Distillery ligger på Barbados, denna Västindiens östligaste utpost som…
19 Feb, 2019

Sveriges godaste ostar prisades under Ostfestivalen

Mat och Restaurang För sjätte året i rad arrangerades festivalen som samlar gräddan…
19 Feb, 2019

11% av världens befolkning har inte tillgång till rent vatten

Övrigt De fattigaste i världen går i timmar för att hämta…
19 Feb, 2019
Artikelarkivet