En modern tolkning av ett tidlöst mästerverk

Livets Goda 29 Sep, 2011
Whisky och Bourbon År 1880 inspirerades uppfinnaren Louis-Alexandre Marnier Lapostolle till att skapa Grand Marnier®.
Han skapade detta år en blandning av den finaste konjaken och zest från Sevillaapelsiner, en sällsynt och dyrbar frukt. Således föddes den idag berömda likören Grand Marnier®. Än idag är denna världsberömda likör unik. Dess tidlösa framgång grundar sig i talangen hos en passionerad och uppfinningsrik familj. Från generation till generation respekterar varje familjemedlem varumärkets ursprungliga anda, samtidigt som de kommer på nya sätt att njuta av likören Red Ribbon - årets exklusiva upplaga För tredje året i rad släpps en limiterad upplaga av Grand Marnier®-flaskan. Lagom till jul och nyår får flaskan en ny vit kostym där dess traditionella röda band har brutit sig loss och ändrat skepnad till en mer flygande form. Flaskan har fått en ljus siluett och bandet knyter sig självt runt flaskan, från botten upp mot halsen, vilket ger ett elegant och sofistikerat intryck. Årets limiterade upplaga finns i beställningssortimentet från och med 1 oktober. Varunummer 86447-01. Pris 349 kronor. Grand Colada, en helt ny och innovativ cocktail Grand Marnier®, med toner av såväl apelsin som konjak, erbjuder en smakpalett som gör den omtyckt av bartenders. Det är dessa experter på cocktails som ständigt kommer på nya, spännande och välsmakande recept. Inför lanseringen av Red Ribbon-flaskan har Julien Lafond, bartender för Grand Marnier® UK, tagit fram ett nytt och trendigt recept. Grand Colada är en nytolkning av klassikern Pina Colada. En sval och mjuk long drink vars smaker framhävs av vanilj och de karamelliserade tonerna hos konjaken. Lenheten hos kokosmjölken i kombination med apelsin ger Grand Colada dess unika och originella smak. Glas Ett högt glas Ingredienser 4 cl Grand Marnier® Cordon Rouge 2 cl rom 6 cl ananasjuice 4 cl kokosmjölk Drinken innehåller 18,5 g alkohol. Gör så här (kan göras på två sätt) Alternativ ett: Lägg alla ingredienser i en mixer och blanda en liten stund, alternativet använd en shaker med ett par isbitar i. Serveras kallt i ett högt glas fyllt med is. Alternativ två: Häll Grand Marnier® i ett högt glas fyllt med is, addera sedan rom, ananasjuice och kokosmjölk. Blanda och servera omedelbart. Dekorera glaset med bär (förslagsvis jordgubbar, hallon och svarta vinbär).

Blossa 18 reser till Amalfikusten - Med smak av Limoncello och medelhavskryddor

Vin Blossa färdas årligen till nya platser i världen för att…
18 Sep, 2018

Lokala biodlare fyller Honungsbaren på Kiviks musteri

Övrigt Skånska biodlare samlas på Kiviks musteri under Äppelmarknaden 29–30 september…
18 Sep, 2018

Blossa 18 avslöjas idag kl 14:00

Whisky och Bourbon Varje år reser Blossa genom världen för att hitta inspiration…
18 Sep, 2018

Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska…
18 Sep, 2018

Gotthards Krog kan bli Årets Hållbara Restaurang

Mat och Restaurang Gotthards Krog är en av tre finalister i kategorin Årets…
18 Sep, 2018

Kiviks Musteri först att lansera en helt alkoholfri cider på dagligvaruhandeln

Övrigt För första gången någonsin kommer man nu att kunna köpa…
18 Sep, 2018

Fixa först med Svanen-märkta värmeljus av raps

Vin Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie…
18 Sep, 2018

Lagerrensning - Superpriser på Bordeaux

Vin Hos Winefinder har den stora lagerrensningen startat, och bland buteljerna…
18 Sep, 2018

Kaffe för varje tillfälle med Senseo Switch 3in1

Övrigt Senseo Switch 3in1 erbjuder tre funktioner i en och samma…
17 Sep, 2018

Magnum Pints presenterar nytt sällskap

Övrigt Som uppföljning till succélanseringen av glassen Magnum Pints lanseras nu…
17 Sep, 2018

Tua Rita lanseras i ny hyllad årgång

Vin Redigaffi blev Italiens första 100-poängsvin år 2000 och nu med…
17 Sep, 2018

En glassnyhet från SIA

Övrigt SIA Glass svarar med att släppa glassbomben Mjölkchoklad i butikerna…
17 Sep, 2018

We & Wine lanserar chilenskt konceptvin från Morandé Adventure

Vin Aterciopelado är ett av vinerna ur Morandé Adventure – ett…
17 Sep, 2018

Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK…
14 Sep, 2018

Michelinrestauranger i lyxiga Monaco

Övrigt Om det är något ministaten Monaco förknippas med så är…
14 Sep, 2018

Överdrivet bra casinomat

Övrigt Att det går att hitta bra mat i anslutning ett…
14 Sep, 2018

We & Wine förstärker sin produktportfölj med Loireproducenten Joseph Mellot

Vin Joseph Mellot grundades 1513 av Pierre Etienne Mellot och familjen…
14 Sep, 2018

Stort intresse för hälsosam kost bland unga

Mat och Restaurang En färsk Sifo-undersökning från Greenfood, en av Nordens ledande livsmedelskoncerner…
14 Sep, 2018

Rökig lager gör debut på Nils Oscar

Whisky och Bourbon På Nils Oscar brygger de klassisk öl i modern stil…
13 Sep, 2018

Ny studie visar: Hälften av svenskarna lagar mat hemma varje dag Kvinnor lagar mat oftare - män tycker att det är roligare

Mat och Restaurang Hälften av svenskarna lagar dagligen mat hemma enligt en ny…
13 Sep, 2018
Artikelarkivet