En modern tolkning av ett tidlöst mästerverk

Livets Goda 29 Sep, 2011
Whisky och Bourbon År 1880 inspirerades uppfinnaren Louis-Alexandre Marnier Lapostolle till att skapa Grand Marnier®.
Han skapade detta år en blandning av den finaste konjaken och zest från Sevillaapelsiner, en sällsynt och dyrbar frukt. Således föddes den idag berömda likören Grand Marnier®. Än idag är denna världsberömda likör unik. Dess tidlösa framgång grundar sig i talangen hos en passionerad och uppfinningsrik familj. Från generation till generation respekterar varje familjemedlem varumärkets ursprungliga anda, samtidigt som de kommer på nya sätt att njuta av likören Red Ribbon - årets exklusiva upplaga För tredje året i rad släpps en limiterad upplaga av Grand Marnier®-flaskan. Lagom till jul och nyår får flaskan en ny vit kostym där dess traditionella röda band har brutit sig loss och ändrat skepnad till en mer flygande form. Flaskan har fått en ljus siluett och bandet knyter sig självt runt flaskan, från botten upp mot halsen, vilket ger ett elegant och sofistikerat intryck. Årets limiterade upplaga finns i beställningssortimentet från och med 1 oktober. Varunummer 86447-01. Pris 349 kronor. Grand Colada, en helt ny och innovativ cocktail Grand Marnier®, med toner av såväl apelsin som konjak, erbjuder en smakpalett som gör den omtyckt av bartenders. Det är dessa experter på cocktails som ständigt kommer på nya, spännande och välsmakande recept. Inför lanseringen av Red Ribbon-flaskan har Julien Lafond, bartender för Grand Marnier® UK, tagit fram ett nytt och trendigt recept. Grand Colada är en nytolkning av klassikern Pina Colada. En sval och mjuk long drink vars smaker framhävs av vanilj och de karamelliserade tonerna hos konjaken. Lenheten hos kokosmjölken i kombination med apelsin ger Grand Colada dess unika och originella smak. Glas Ett högt glas Ingredienser 4 cl Grand Marnier® Cordon Rouge 2 cl rom 6 cl ananasjuice 4 cl kokosmjölk Drinken innehåller 18,5 g alkohol. Gör så här (kan göras på två sätt) Alternativ ett: Lägg alla ingredienser i en mixer och blanda en liten stund, alternativet använd en shaker med ett par isbitar i. Serveras kallt i ett högt glas fyllt med is. Alternativ två: Häll Grand Marnier® i ett högt glas fyllt med is, addera sedan rom, ananasjuice och kokosmjölk. Blanda och servera omedelbart. Dekorera glaset med bär (förslagsvis jordgubbar, hallon och svarta vinbär).

Nautilus Pinot Noir har bytt årgång till 2015

Vin Nautilus Pinot Noir har nu bytt till årgång 2015 på…
17 Jul, 2019

Dreamhackers stora guide till craft beers och nattlivet i Montreal

Övrigt Det är inte längre en nyhet att Dreamhack kommer anordnas…
17 Jul, 2019

For Peat´s Sake Blended Whisky – största rökiga par-lanseringen på Systembolaget någonsin

Whisky och Bourbon For Peat´s Sake är en helt ny skotsk blended whisky…
17 Jul, 2019

Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019
Artikelarkivet