En mycket smakfull och angenäm 10-åring

Livets Goda 11 Sep, 2018
Whisky och Bourbon Jura är ön med bara ett drygt hundratal invånare, som ligger i ögruppen Hebriderna på Skottlands västkust. Där finns bara en väg, en pub och ett destilleri – öns stolthet, vilket startade sin historia redan 1810. I slutet av maj lanserade destilleriet sitt nya sortiment på Systembolaget - Jura Seven Wood, Jura 10 Years, Jura 12 Years, Jura 18 Years - vilka ersätter det befintliga sortimentet och samtidigt har man passat på att uppdatera designen på flaskorna och typsnittet.

”En mycket smakfull och angenäm 10-åring”

Whisky & Bourbon har i veckans WB-Tips analyserat, provat och druckit Jura 10 Years.


 
En Jura som vet vad den vill...

Whisky & Bourbon om Jura 10 Years
(10 års lagring på bourbonfat med en slutfinish på oloroso sherryfat)

Det råder inga tvivel om att Juras 10-åring står sig stabil som en oxe i kohagen. Balanserad, välstrukturerad, snygga dimensioner och elegans i inslagen som bjuder in sin husbonde på örthonung, tjärade rep, citrus och lätt smekta, kanderade körsbärstoner. Till denna delikata blandform integreras päron, en diskret och återhållsam torvighet och en läcker fathållning med runda, mjuka kanter och försiktiga vanilj- och lakritstoner. Sötman öppnar nobelt och markerar revir och när det är gjort harmoniserar den in i bandets stämma och stramar upp snyggt mot slutet där viss krydda ger edge och bra riktning.Den här whiskyn vet vad den vill och ska bjuda på och den gör det med stor finess och känsla.

 "..stabil som en oxe i kohagen"

 
Det är en mycket smakfull, angenäm och till och med angelägen 10-åring från starka whiskyhuset Jura vi har i glasen. Dessutom till ett mycket nobelt pris, vilket gör den till den där whiskyn som alltid är så bra att ha hängandes hemma någonstans, för musik i fåtöljen allena eller när vännerna poppar in, eller någon annan stund, kärt barn har många stunder…

90 poäng / Whisky & Bourbon

Jura 10 Years
Nr 80415 (700 ml), 399 kr, 40%
Isle of Jura, Skottland

Whiskyn kan ni beställa via Systembolaget här >>


Nu återlanseras Innis & Gunns Mangoes on the Run – Mango IPA

Whisky och Bourbon I över 15 år har Innis & Gunn tillverkat öl…
23 Apr, 2019

Sundqvist inspirerar med uppdukad påskbuffé

Mat och Restaurang Påsken närmar sig med stormsteg! Har du bestämt vad du…
17 Apr, 2019
Artikelarkivet