En närmare titt på glera - huvuddruvan bakom Prosecco

Niklas Jörgensen 7 Aug, 2018
Vin Premium Glera. Låter det bekant? Om inte så är det förståeligt då druvan endast existerat som just glera i drygt ett decennium. Innan dess var namnet det mer generaliserande Prosecco men riskerna med att låta en druva och vinstil bära samma namn ökade och skräckscenariot – att finna Prosecco från världens alla hörn ville man ju inte uppmuntra. Med facit i hand och det mousserande vinets gränslösa popularitet anno 2018 så var det ett klokt drag för nu börjar det dyka upp glera från andra delar än nordöstra Italien. Australien exempelvis....

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Teckna prenumeration på Livets Goda, eller varför inte ge bort lite god läsning i julklapp?

Vin Varför inte unna dig själv en prenumeration på Livets Goda,…
10 Dec, 2018

Ruinart blir Grand Hôtels nya huschampagne

Vin Champagnehuset Ruinart har inlett ett långsiktigt samarbete med anrika Grand…
13 Dec, 2018

Casteloro – en vardagspärla som gillas

Vin Champagne har sina tillfällen och likaså övriga mousserande av bättre…
13 Dec, 2018
Artikelarkivet