En närmare titt på glera - huvuddruvan bakom Prosecco

Niklas Jörgensen 7 Aug, 2018
Vin Premium Glera. Låter det bekant? Om inte så är det förståeligt då druvan endast existerat som just glera i drygt ett decennium. Innan dess var namnet det mer generaliserande Prosecco men riskerna med att låta en druva och vinstil bära samma namn ökade och skräckscenariot – att finna Prosecco från världens alla hörn ville man ju inte uppmuntra. Med facit i hand och det mousserande vinets gränslösa popularitet anno 2018 så var det ett klokt drag för nu börjar det dyka upp glera från andra delar än nordöstra Italien. Australien exempelvis....

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Aloës nyöppning

Mat och Restaurang Nu börjar man närma sig den efterlängtade dagen då Aloë…
21 Mar, 2019

Hernö Jolie Rouge Dry Gin först ut i ny kreativ serie med tolkningar av Jon Hillgren

Whisky och Bourbon När Hernö Gins grundare och master distiller Jon Hillgren lanserar…
21 Mar, 2019

Rekord i nyheter hos Kafferosteriet Koppar

Övrigt Samtidigt som dagarna blir ljusare och allt fler fåglar hörs…
19 Mar, 2019

Öl med terroir kan bli verklighet när Skåne samarbetar med Småland

Whisky och Bourbon Den lokalproducerade ölen har haft stor framgång i hela landet.…
19 Mar, 2019

Bruichladdich gör världsrekordförsök på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Den 13 april bjuder den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich in till…
18 Mar, 2019

Macallan presenterar Classic Cut 2018 Edition

Whisky och Bourbon The Macallan lanserar Classic Cut 2018 Edition – den senaste…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet