En närmare titt på glera - huvuddruvan bakom Prosecco

Niklas Jörgensen 7 Aug, 2018
Vin Premium Glera. Låter det bekant? Om inte så är det förståeligt då druvan endast existerat som just glera i drygt ett decennium. Innan dess var namnet det mer generaliserande Prosecco men riskerna med att låta en druva och vinstil bära samma namn ökade och skräckscenariot – att finna Prosecco från världens alla hörn ville man ju inte uppmuntra. Med facit i hand och det mousserande vinets gränslösa popularitet anno 2018 så var det ett klokt drag för nu börjar det dyka upp glera från andra delar än nordöstra Italien. Australien exempelvis....

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Succé för Dilmah School of Tea i Stockholm – Sveriges största te-event någonsin

Övrigt Dilmahs världsberömda School of Tea gick av stapeln på Fotografiska…
19 Oct, 2018

Små partier ÖL 19 oktober 2018 – 13 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium En lansering med kul mix av nyheter. Bland favoriterna finns…
19 Oct, 2018

En chardonnay som är lojal mot såväl druva som ursprung

Vin Piemonte är nog för en lejonpart av vinkonsumenter synonymt med…
18 Oct, 2018

Mycket exklusiv upplaga av Hernö Blackcurrant när naturen får bestämma

Whisky och Bourbon Sommarens extrema väderförhållanden påverkar skörden av svarta vinbär som i…
17 Oct, 2018

Svensken Emil Hed imponerar med hållbara cocktails under globala World Class-mästerskapen

Whisky och Bourbon I måndags kväll förra veckan hölls den globala tävlingen för…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet