Hem NyheterVinnyhet En Norrländsk Roséupplevelse med Idunn wine

En Norrländsk Roséupplevelse med Idunn wine

av Livets Goda

Svensk producent Live Online-provning introducerades av IDUNN Norsjö Wine i slutet av april, där  människor samlas i ett virtuellt rum som kallas för Zoom. Till Online-provningen den 29 maj kommer Vinmakare Lars Normark och VD Li Holmberg hålla en presentation om arbete bakom Norrländsk Roséupplevelse – Bergskär Torrt vin av lingon.

Namnet är en hyllning till just sommaren och den norrländska midnattssolen med många soltimmar. Av de äkta vilda lingonen får vinet livlig smak.

Vinet produceras småskaligt och omsorgsfullt i landets nordligaste vineri i Norsjö. Vinifiering sker med ekologiska råvaror, 85% Lingon och 15% äpple. Vinet görs i samarbete med kanadensiska vinmakare som har stor erfarenhet av druvor och bär från nordliga breddgrader. Trenden är att allt fler gör medvetna val och väljer kvalitet framför kvantitet samt efterfrågar hantverksmässigt framställda och autentiska produkter

Lingon I det latinska namnet ” Vaccinium vitis-Idaea”  hittar man betydelse av ”vinranka från Berget Ida”. Carl von Linné torde reda då har insett lingonens fina förutsättningar att bli en välsmakande dryck. Lingon har varit ett av våra viktigaste livsmedel som användes i dryck, sylt, gelé, konserveringsmedel och medicin. 

Live online-provning av Norrländsk Roséupplevelse äger rum den 29 maj 17.00 – 18.00, är kostnadsfri. Anmäl dig genom att trycka på den här länken nedan:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYvcO2rrDspHNzlSw2unbzbvtgIuMqIB_gm

RELATERAD LÄSNING