Hem NyheterNyhet WB En ny dryck är född, Cider Spritzer

En ny dryck är född, Cider Spritzer

av Livets Goda

Wine Cooler, Dagens eller Spritzer. Kärt barn har många namn. Drinken vi talar om består av vin och sockerdricka alternativt vin och kolsyrat vatten… Men vad händer om man istället tar en mustig, äppelcider och blandar med kolsyrat vatten? Resultatet blir en frisk och lätt ciderdryck som passar utmärkt till en lite lättare måltid eller rakt av som den är – en törstsläckare en härlig sommardag.

– Visst låter det magiskt, säger Lise-Lotte Holmberg, som verkligen vurmar för denna nyhet.

– Jag är, vid sidan om mitt arbete även sommelier och därmed småtokig i vinös dryck av torrare karaktär. Den här, är precis i min smak, ett riktigt bra alkoholfritt alternativ där man annars valt ett lättare vitt vin, fortsätter Lise- Lotte Holmberg, försäljningschef på Herrljunga Drycker.

En Herrljunga Cider, med en twist
Cider Spritzern tillverkas på Herrljunga Drycker och varumärket är Herrljunga Cider. Men den ser inte ut som en klassisk Herrljunga Cider-produkt.

– Vi ville göra något nytt, något annat. Cider Spritzern är en cider men samtidigt en helt ny dryckestyp. Därför ville vi också att den skulle särskilja sig designmässigt från vår klassiska cider, förklara Nina Hagman, som driver innovationsarbetet på Herrljunga Drycker.

– Det är en lättsam dryck, utan krusiduller, därför valde vi en ren och ganska enkel design där det kort och gott bara står på vad det är. Cider Spritzer en riktigt god törstsläckare från ciderhuset i Herrljunga. Visst blev den rätt cool? fortsätter Nina.

Smygstart av försäljningen
Officiellt startar försäljningen av vår världsnyhet vecka 16. Coop och utvalda ICA- och Hemköpsbutiker kommer ha drycken i sitt sortiment. Även en rad andra välsorterade dagligvaruhandelsbutiker och e-handlare kommer sälja den.

– Vi har många gruppresor som kommer till oss för att höra historien om företaget och så klart också handla i vår gårdsbutik där vi säljer alla drycker som inte räknas som starkvaror. Vi smygstartade försäljningen av Cider Spritzern strax före påsk och den har redan blivit hyllad, säger Marika Blomberg, ansvarig för gårdsbutiken.

– Kommentarer från besökare som provsmakat;
“Wow den smakar verkligen riktiga äpplen, “Den var inte så söt vilket var fantastiskt gott” “Så lyxig smak, påminner om riktigt bubbel”, “Den flaskan vill man verkligen ställa fram på bordet” “Bästa ni gjort på länge”.

– Med det sagt kan vi nog kalla det en given succé, säger Marika med ett brett leende.

RELATERAD LÄSNING