Hem Vinvärlden En ny stad och världens dyraste kaviar står på Svenska Dryckesmässors höstschema

En ny stad och världens dyraste kaviar står på Svenska Dryckesmässors höstschema

av Livets Goda

Hur går förberedelserna inför höstens mässor? Förberedelserna går bra, intresset att medverka som utställare på mässorna är större än någonsin och alla höstens mässor har varit i princip fullbokade sedan länge. Även biljettförsäljningen är i full gång och där är det mässan i Linköping som sticker ut med en ökning på 30% om man jämför med föregående år. Har ni några nyheter för hösten? Hösten inleds med Vin i Västerås 16-17 september och i år firar mässan femårsjubileum. Det firar vi bland annat med en exklusiv provning av champagne och världens dyraste kaviar. Kaviaren kommer från fjällröding, tillverkas under norrsken och priset är 230 000 kronor kilot eller 230 kronor per korn. Provningen kostar dock 400 kronor och då får man prova kaviaren och lite olika champagne från Champagneexperten. Vår största höstnyhet är ändå den nya mässan Uppsala Vin & Deli som äger rum 18-19 november. Det är alltid spännande att gå in i en ny stad och se hur man blir mottagen. Hittills har responsen varit positiv och vi tror verkligen på den här mässan. Under hösten kommer besökaren också att få chansen att bli vinsmart. Vinsmart är ett nytt koncept där deltagarna under en kortare provning får lära sig enkla tips och trix för att få en bättre vinupplevelse. Höstens tema är en personlig favorit, nämligen bubbel. Berätta mer om Uppsala Vin 18-19 november. Vad kan vi förvänta oss där? Initiativet kommer faktiskt från början från flera utställare som tyckte att Uppsala var outforskad mark. För oss är det viktigt att det finns ett behov i staden när vi startar en mässa och responsen har som sagt hittills bara varit positiv. Vi arrangerar mässan tillsammans med Uppsala Konsert & Kongress som är en jättefin anläggning i centrala Uppsala. På mässan kommer besökarna att träffa ett femtiotal kunniga utställare med smaker från stora delar av världen men även från trakten. När vi arrangerar en mässa så ligger fokus på läran. Vi vill att besökarna ska få kunskap om ädla drycker med tillhörande delikatesser för att på så vis få en bättre smakupplevelse. Det är också förhoppningen i Uppsala, att besökarna går därifrån med en härlig känsla och mycket ny kunskap. Vi har sett att även 2017 bjuder på nyheter. Berätta! Ja det stämmer, i vår arrangerar vi för första gången den nya mötesplatsen för spritdrycker, Destillat Stockholm. Vi förstod att det fanns en önskan hos framförallt whiskyutställarna att få en ny mässa som fokuserar på destillat och som inte är en kombinerad öl- och whiskymässa. Ölintresset har nämligen under de senaste åren vuxit något enormt och uppfattningen är att de kombinerade öl- och whiskymässorna främst lockar ölentusiaster och då har whiskyn hamnat i skymundan. Vi tog fasta på den önskan och började skissa på ett helt nytt koncept som vi döpte Destillat Stockholm. Vi kom i kontakt med Stockholm Waterfront som trodde på idén så den 17-18 februari öppnar vi dörrarna till Sveriges första destillatmässa med fokus på whisky, rom, gin, cognac, armagnac och andra spritdrycker. För mer information om Svenska Dryckesmässor besök www.svenskadryckesmassor.se

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING