En parlansering från Bodegas Lustau fredag den 2:a november

Livets Goda 11 Oct, 2018
Vin Fredagen den 2:a november lanseras ett härligt par från Bodegas Lustau på Systembolaget! Pedro Ximénez Murillo samt 2000 Lustau Añada Vintage Sherry. Totalt så får Sverige in 480 flaskor, 240 flaskor per sort.

Pedro Ximénez Murillo, ett vin som kan liknas vid själva essensen av Pedro Ximénez. Vinet skapades till firman Lustau's 100 års jubileum 1996 och man gör endast en limiterad buteljering per år av detta exklusiva vin. Druvorna till Pedro Ximénez Murillo har man låtit torka utomhus i solljus till nästan russin innan man pressade druvorna. Detta förfarande ger en ytterst koncentrerad must med mycket hög sockerhalt. 

Varunr: 20977-02, pris: 299 kr, 500 ml och alk.halt: 17%.

2000 Lustau Añada Vintage Sherry, detta är något så unikt som en årgångsbetecknad Sherry, vilket få firmor i området producerar. Vinet är framställd på sent skördade Palominodruvor som lagrats i 17 år på fat på samma sätt som en Oloroso dvs. utan flortäcke. Lustau är ensamma om att framställa denna typ av söt årgångssherry på Palomino. Produktionen av denna årgång är endast 5 700 buteljer (500ml) och Sverige är en av få exportmarknader som får ta del av denna unika Sherry. 

Varunr: 99148-02, pris: 299 kr, 500 ml och alk.halt: 21%


Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kockkniven i topp och grönare klappar till köket önskas

Övrigt Slowcookern, vakuumförpackaren och råsaftcentrifugen tar sig in på topplistan över…
14 Dec, 2018

Två kockar från SK Mat & Människor vann guld med Svenska Kocklandslaget

Mat och Restaurang Nyligen avgjordes Culinary World Cup i Luxemburg och Svenska Kocklandslaget…
14 Dec, 2018

Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018

Innis & Gunn släpper samlarobjekt

Whisky och Bourbon Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad…
10 Dec, 2018

Här är jultraditionerna ungdomar vill förändra

Övrigt Tre av fem unga svenskar upplever en eller flera jultraditioner…
10 Dec, 2018

Fem glöggdrinkar från Blossa

Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet