En Rosso di Montalcino som petar på Brunello-nivå

Niklas Jörgensen 7 Jan, 2019
Vin Premium De kan knappast benämnas som mini-Brunellos men det betyder inte att de per automatik ska placeras långt ut i periferin, utan koppling till förstavinet. Snarare handlar det om att känna sin producent och hur de behandlar sin Rosso di Montalcino. DOC-klassificeringen etablerades i mitten av 1980-talet och det främsta syftet sägs ha varit att ge producenterna möjlighet att endast använda de främsta rankorna och dess druvmaterial till sin Brunello di Montalcino. Rosson resulterade dessutom i ett önskat kassaflöde då väntetiden på förstavinet var kännbart för många. En Rosso di Montalcino krävde blott ett års lagring där minst halva tiden skulle ske i fat.

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Exklusiv lansering av Westhofener Riesling den 1:a februari

Vin Den 1:a februari lanserar Moestue Grape Selections återigen Westhofener Riesling…
21 Jan, 2019

The Wine & Spirits Collective förvärvar ChampagneHuset

Vin The Wine & Spirits Collective, förvärvar ChampagneHuset, och stärker härmed…
21 Jan, 2019

Ny Single Malt från Aberlour lanseras i Sverige

Whisky och Bourbon En spännande nyhet från Aberlour landar i mars i Sverige…
17 Jan, 2019
Artikelarkivet