En Rosso di Montalcino som petar på Brunello-nivå

Niklas Jörgensen 7 Jan, 2019
Vin Premium De kan knappast benämnas som mini-Brunellos men det betyder inte att de per automatik ska placeras långt ut i periferin, utan koppling till förstavinet. Snarare handlar det om att känna sin producent och hur de behandlar sin Rosso di Montalcino. DOC-klassificeringen etablerades i mitten av 1980-talet och det främsta syftet sägs ha varit att ge producenterna möjlighet att endast använda de främsta rankorna och dess druvmaterial till sin Brunello di Montalcino. Rosson resulterade dessutom i ett önskat kassaflöde då väntetiden på förstavinet var kännbart för många. En Rosso di Montalcino krävde blott ett års lagring där minst halva tiden skulle ske i fat.

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Ny ginaktör på Systembolaget – twistat, annorlunda och gott

Whisky och Bourbon Whitley Neill är ett engelskt familjedestilleri i 8:e generationen, som…
20 Jun, 2019

Midsommarecept från Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
20 Jun, 2019

Korv första uppgiften i finalen av Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Den 12-13 september 2019 är det final i Årets Kock…
18 Jun, 2019
Artikelarkivet