En Rosso di Montalcino som petar på Brunello-nivå

Niklas Jörgensen 7 Jan, 2019
Vin Premium De kan knappast benämnas som mini-Brunellos men det betyder inte att de per automatik ska placeras långt ut i periferin, utan koppling till förstavinet. Snarare handlar det om att känna sin producent och hur de behandlar sin Rosso di Montalcino. DOC-klassificeringen etablerades i mitten av 1980-talet och det främsta syftet sägs ha varit att ge producenterna möjlighet att endast använda de främsta rankorna och dess druvmaterial till sin Brunello di Montalcino. Rosson resulterade dessutom i ett önskat kassaflöde då väntetiden på förstavinet var kännbart för många. En Rosso di Montalcino krävde blott ett års lagring där minst halva tiden skulle ske i fat.

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Aloës nyöppning

Mat och Restaurang Nu börjar man närma sig den efterlängtade dagen då Aloë…
21 Mar, 2019

Hernö Jolie Rouge Dry Gin först ut i ny kreativ serie med tolkningar av Jon Hillgren

Whisky och Bourbon När Hernö Gins grundare och master distiller Jon Hillgren lanserar…
21 Mar, 2019

Rekord i nyheter hos Kafferosteriet Koppar

Övrigt Samtidigt som dagarna blir ljusare och allt fler fåglar hörs…
19 Mar, 2019

Öl med terroir kan bli verklighet när Skåne samarbetar med Småland

Whisky och Bourbon Den lokalproducerade ölen har haft stor framgång i hela landet.…
19 Mar, 2019

Bruichladdich gör världsrekordförsök på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Den 13 april bjuder den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich in till…
18 Mar, 2019

Macallan presenterar Classic Cut 2018 Edition

Whisky och Bourbon The Macallan lanserar Classic Cut 2018 Edition – den senaste…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet