Hem NyheterVinnyhet En sprudlande nyhet från Piemonte

En sprudlande nyhet från Piemonte

av Livets Goda

Freixenet som kanske är mest känd för sin klassiska torra Cava Freixenet Cordon Negro, och under senare år även Freixenet Prosecco DOC, lanserar nu i dagarna Freixenet Asti DOCG. Till skillnad från sina systerprodukter har den en frisk och härlig sötma som passar perfekt till varma sommardagar!

Vinhuset Freixenet bryter ny mark och lanserar en DOCG klassad Asti med Sverige som en av de första marknaderna i världen. Asti som kännetecknas av en pigg sötma kombinerat med en hög syra och en lite lägre alkoholhalt har i decennier haft en trogen målgrupp och ger sig Freixenet in i segmentet.

Freixenet Asti har en DOCG klassifisering vilket innebär att produktionen följer strikta regler och produkten måste produceras inom ett visst område i Piemonte. Freixenet Asti är gjord på 100% Moscato Bianco, har en alkoholhalt på 7% och en sötma på 85/g L. Till skillnad från många av konkurrenterna på marknaden så är Freixenet Asti Vegan certifierad vilket tillåter en ny målgrupp att njuta av Asti.

Den naturliga sötman i Freixenet Asti gör att den lämpar sig synnerligen väl med desserter, då kombinationen faktiskt göra att både mat och dryck känns snäppet mindre sött. En annan kombination som är väl beprövad i Italien är att kombinera Asti med charkuterier och starka ostar. För den exprimentelle så rekomenderas även en kombination med kryddstark asiatisk mat.

Servera gärna väl kyld för att få ut det bästa av produkten.

Freixenet Asti DOCG finns i Systembolagets beställningssortiment under artikelnummer 51893. Pris: 89 Kr. 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING