Hem Nyheter En svalkande drink i vårsolen – en del av livets goda

En svalkande drink i vårsolen – en del av livets goda

av Livets Goda

Det nalkas vår i Sverige på många platser. Vårsolen har börjat att titta fram över vårt avlånga land och i och med detta så har även många uteserveringar även slagit upp sina dörrar.

Artikeln är i samarbete med Servitgroup

En trevlig avslutning på en hård arbetsdag eller som en skön inledning på helgen kan vara att slå sig ned på en mysig uteservering i gott sällskap och dricka en god drink tillsammans.

Skulle man tycka att uteserveringarna är för fulla av folk i dessa coronatider så kan man även köpa sin egen barutrustning och sedan mixa sina egna läckra drinkar i hemmets trygga och lugna vrå.

Varför inte plocka fram några små goda tapasrätter och avnjuta dessa ihop med en god Whisky Sour? Eller vad sägs om en härligt svalkande Gin & Tonic på balkongen i vårsolen? Ja båda dessa drinkar och mängder av andra goda drinkar kan man såklart göra själv med en riktigt bra barutrustning.

Dricker man inte alkohol så kan man alltid mixa läskande alkoholfria drinkar med ingredienser som exempelvis exotiska frukter, bär, juice och is om man skulle vilja.

God mat och dryck-den perfekta kombinationen

Fantastiskt god mat och dryck är också en kombination som är svårslagen. För många som tar detta på fullaste allvar så kan det också vara viktigt att rätt mat kombineras med rätt dryck. Vill man så kan man alltid lära sig mera om vilka maträtter, smaker och drycker som passar utmärkt tillsammans.

Idag så finns mängder av lärorika kurser och utbildningar att gå om man skulle vilja, fysiska som online. Via sociala medier och nischade bloggar så finns det också ett enormt utbud att ta del av.

Inte minst så har vi under de senaste åren fullständigt bombarderats med nationella som internationella matlagningsprogram, vilket också har bidragit stort till det explosiva intresset att laga god mat som man alltid kan njuta ihop med något gott att dricka.

Så kan du stötta restaurang- och krogbranschen

I tuffa coronatider som dessa så har också många branscher det riktigt svårt rent ekonomiskt, detta gäller inte minst restaurang- och krogbranschen i Sverige.

Att stötta restauranger och krogar som man gillar kan man fortsatt göra på ett säkert sätt. Att ta med take away, begära hemkörning eller att ta sin favoritdrink på sitt stammisställe när det är enkelt att hålla avstånd till de andra kunderna, är bara några exempel på vad man kan göra för att fortsätta att stötta de barer och restauranger som man tycker om att äta och dricka gott hos.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING