Hem Vinvärlden En trio delikatesser från Winefinder

En trio delikatesser från Winefinder

av Livets Goda

Livets Goda provar

Domaine Chavy-Chouet Puligny Montrachet ”Les Enseigneres” 2016
Bourgogne, Frankrike, från 416 kr
Druvorna kommer från den höglevererande vingården Enseignères i Puligny- Montrachet. Chavy-Chouet äger en hektar i denna egendom och planterade druvorna till detta vin för 65 år sedan. Vinerna är lagrade i ett år på franska ekfat (20 % nya).
Här har vi en chardonnay som tar emot oss med öppna armar. Frukten är elegant med kraft och balans. Det är tight, rent, stramt och samtidigt generöst med lätt parfymerat citrusfräsch fruktighet, rökigt driven mineralitet, krydda och läckert balanserade fat som avger en skön nötig krydda. Formidabelt!

94 poäng

Beställning och mer information om vinet och producenten finner ni här

 

Bodegas Muga Reserva Selección Especial 2011
Rioja, Spanien, från 346 kr
Mugas Reserva Especial görs på utvalda druvor från gamla stockar och högt belägna vingårdar. Druvsammansättningen är 70 % tempranillo, 20 % garnacha, 7 % mazuelo och 3% graciano, som får jäsa naturligt och lagras 26 månader i ek, följt av 12 månaders vila i butelj innan marknaden får ta del av det hela.
En klassisk Rioja som håller stilen och bevarar just det klassiska utan att kännas förlegad då vinet även har fötterna pekandes mot framtiden. Den elegant, mörka fruktigheten med vissa örtiga inslag och bra kryddspänst bekläs med nyanserat rostade toner och har ett moget fräscht anslag. Överlag är vinet rent, fylligt, rikt och sist men inte minst; väldigt gott!

93 poäng

Beställning och mer information om vinet och producenten finner ni här

 

Alheit Vineyards Flotsam & Jetsam Staltwart Cinsault 2016
Darling, Sydafrika, 229 kr
Respekterade vinmakaren Chris Alheits första röda vin. Gjort på 100 % cinsault från olika vingårdar i Darling, alla belägna mellan 5-10 kilometer från Atlanten. Vinerna helklasjäses och vilar i 10 år gamla ekfat i 6 månader innan buteljering.
Körsbärs- och vinbärsfrukt med hallon och jordgubbar i en väldigt fräsch, juicy och färsk känsla fångar in oss omedelbart och håller oss kvar i bra vibrationer. En fyllig och sval känsla sprider sig i upplevelsen, men samtidigt stramt uppbackad av en rejäl mineralisk grund med svartpeppar i horisonten och markerad tanninstruktur. Det är tufft men mottagligt och generöst på samma gång. Ett riktigt bra hantverk som vi gärna hänger med!

93 poäng

Beställning och mer information om vinet och producenten finner ni här

 

Så fungerar det att handla från Winefinder.se

Hitta dina favoriter
Hitta och lägg dina favoriter i varukorgen. Välj betal- och leveranssätt. Och tryck på köp. Klart! 

Vin på väg
Din order skickas från Winefinders lager. De mest populära vinerna levereras på 1-3 dagar

Levererat och klart
Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmsta Best Transportdepå eller City

 *Den minsta beställning du kan göra är 6 flaskor. Om du väljer en hel låda vin är de ofta 6 flaskor, med du kan självklart också välja att plocka ihop 6 olika flaskor. Vid beställning över 1200 kronor erbjuder Winefinder fri hemleverans.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING