Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Enkelt att laga tofu – 2 smakrika nyheter från Yipin

Enkelt att laga tofu – 2 smakrika nyheter från Yipin

av Livets Goda

Svenska familjeföretaget Yipin lanserar nu två nyheter på Stora Coop – tofu marinerad med sojasås & ingefära och tofu med sjögräs & dill. ”Vi vill göra det enkelt för konsumenten att laga klimatsmart och naturlig mat” – Joceline Lu, medgrundare och dotter i familjen.

Yipin är Sveriges mest sålda tofu och har ett brett sortiment av svensktillverkad och ekologisk tofu, tillverkad enligt ett familjerecept i Vallentuna. Nu utökar Yipin sortimentet med två smaksatta produkter – marinerad tofu med sojasås & ingefära och tofu sjögräs & dill.

  • ”Med våra marinerade nyheter kan du enkelt laga en god, näringsrik och klimatsmart middag på 15 minuter. Enkelheten är en nyckel för att fler konsumenter ska prova tofu”, förklarar Joceline.

Eftersom tofu är rikt på protein, järn och kalcium så är det även ett näringsrikt alternativ till kött och fisk. Med färdigmarinerad tofu blir det dessutom extra enkelt att tillaga. ”Skiva, stek och servera med nudlar, wok, sallad eller är till potatis och sås.” förklarar Joceline.

Tofu sojasås & ingefära – på Stora Coop från v. 46

En marinerad tofu med smaker från Asien – fyllig sojasås, ingefära och vitlök. Tofun är extra fast i konsistensen vilket gör den enkel att steka, ugnsbaka eller grilla. Tärna den och stek med grönsaker, koka nudlar och njut av en snabblagad wok. Eller ät den kall i en sallad eller wrap.

Se alla recept för tofu sojasås & ingefära här.

Tofu sjögräs & dill – på Stora Coop från v. 46

Tofun för dig som älskar smaker från havet och samtidigt vill äta klimatsmart. Den färska dillen, sjögräset och citronen tar smaklökarna till havet. Tofun är extra fast i konsistensen vilket gör den enkel och snabb att steka, ugnsbaka eller grilla. Panera, stek eller ugnsbaka den som filéer och ät med potatis, grönsaker och sås. Eller ät den kall, tärnad i en sallad.

Se fler recept för tofu sjögräs & dill här.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING