Enkla favoritrecept med skogens guld och Västerbottensost

av Livets Goda

De svenska skogarna bjuder i år in till ett riktigt svampår och lyckan är stor för de många kantarellplockare som finner skogens guld. Här har Västerbottensost samlat några av deras favoriter där kantarellerna gifter sig väl med smaken och sältan från Västerbottensost. Man hittar fler härliga höstrecept på deras hemsida.

Enkel och god höstpasta med Västerbottensost, spenat och kantareller.

Enkel höstpasta med kantareller, spenat och Västerbottensost®

Tid: 10 minuter
4 portioner

500 g färsk pasta
200 g förvällda kantareller
2,5 dl grädde
75 g färsk bladspenat
150 g Västerbottensost®, gärna lagrad 24 mån
Smör
Salt
Peppar

Gör så här:
Riv Västerbottensost® fint.
Koka pasta enligt anvisning på paketet.
Hetta upp en stekpanna med en klick smör och stek kantarellerna på medelvärme ett par minuter tills de glänser. Slå över grädden, tillsätt sköljd spenat och 100 g riven Västerbottensost® och låt det snabbt koka ihop. Sila av pastan och blanda med kantarellsåsen. Servera med riven Västerbottensost®.

 

Kantarelltoast med Västerbottensost®

4 portioner

4 brödskivor
1/2 liter gula, färska kantareller
100 g Västerbottensost®
Smör till stekning

Gör så här:
Rensa kantarellerna och förväll dem genom att torrsteka dem i en panna så att vätskan dunstar. Tillsätt sedan en stor klick smör och stek tills att kantarellerna får fin färg. Smaka av med salt och peppar.

Rosta/stek brödet. Lägg en skiva Västerbottensost direkt på den varma brödskivan och toppa med kantareller efter smak. Servera toasten varm med riven Västerbottensost® på toppen.