Enter Night Pilsner – Metallica & Stone Brewing samarbetar

Enter Night klingar säkerligen bekant för Metallicafantasten och även om albumet kanske inte hör till hardcore-fansens favorit så är det onekligen det som satte gruppen på världskartan och fick med sig en ny publik. Textraden kommer från Enter Sandman från det svarta albumet och som släpptes 1991, 28 år sedan med andra ord.

Och nu när Metallica ger sig ut på världsturné med nytt material så finns det väl inget bättre än att svalka strupen med bandets egna lager? Livets Goda maxade volymen på redaktionen och förknäckte en burk inför morgondagens premiär…

Enter Night Pilsner, Lager, Stone Brewing (artikel 11651, 24, 90 kr, 500 ml burk)

Stone Brewing sätter stort värde i att ha så kort transportsträcka som möjligt på sina öl och har etablerat sin Europafilial i Berlin. Ingen licensbryggning utan sitt alldeles egna bryggeri. Och det är också här Metallica-lagern bryggs, en torrhumlad lager i relativt fyllig stil. Här kikar det fram allt från en generös fruktighet som får oss att tänka aprikos och tropiska inslag till lite mer honungsbrödiga toner med fin maltighet. Fint djup i en modern stil och doften ger en indikation på att det här är en seriös öl. Likaså smaken som fyller gommen med intryck i en fruktdriven stil med örtiga nyanser och skönt humlebett. Det som gör att man vill ha en klunk till är det strama avslutet där torrheten tar över från frukten och låter istället humlen smyga fram och försiktigt stajla. Bra lager i nutida tappning och som visar att kändisar kan stå för kvalitet – särskilt när man samarbetar med de bästa producenterna!

Redaktionens intryck: 92/100 LGP

Ölet släpps imorgon och du finner länk >>> HÄR.