Hem Mat & Restaurang Esperanto tar farväl

Esperanto tar farväl

av Livets Goda


Esperanto 2017, Topp 20 Sveriges Bästa Restauranger. Foto: Erik Dahlström, Livets Goda

Restaurangerna har under det gångna året upplevt en ojämn beläggning som helt enkelt inte har täckt företagets kostnader. Styrelsen har därför idag torsdag 21 juni 2018 ansökt om att sätta företaget i konkurs. Detta innebär att restaurangerna Esperanto, Imouto och Shibumi har stängt från och med idag. De planerade sommarrestaurangerna, “Sommarsalongen” och ’Shibumis Backyard BBQ’, som skulle ha öppnat tisdag 26 juni, kommer inte heller att vara öppna under sommaren.

Tack
Jag skulle med detta meddelande vilja passa på att rikta ett stort tack till alla de gäster som har besökt oss genom åren och som har fyllt restaurangerna med liv och glädje. Tack även till alla våra underbara leverantörer som med sin passion och kunskap präglat våra restauranger.

Ett stort tack givetvis också till alla fantastiska medarbetare som jag har haft den stora äran att jobba med genom alla år. Vi är verkligen ledsna från företagets sida över den svåra situation som uppstår för de anställda i samband med stängningen. Det har varit ett stort äventyr fyllt av kreativitet, kamratskap och kärlek. Därför är det med stor sorg som vi nu tvingas stänga våra kära restauranger.

– Sayan Isaksson med personal

Esperantos placeringar i Livets Goda Topp 20 – Sveriges Bästa Restauranger
Plats 4, 2014
Plats 5, 2015
Plats 4, 2016
Plats 8, 2017
Plats 17, 2018

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING