Hem Mat & Restaurang Espresso Martini med Shanky’s Whip som bas

Espresso Martini med Shanky’s Whip som bas

av Livets Goda

Espresso Martini: Shanky’s Whip har tagit oss med storm och förutom att dricka den ”neat”, så är det svårt att inte börja mixa drinkar på den irländska whiskeylikören som med sin vaniljiga och karamelliga karaktär sitter som en smäck i en klassisk espresso martini. Som vi tidigare sagt, med Shanky’s Whip blir de skyldiga njutningarna helt enkelt lite mindre skyldiga och betydligt mer njutbara…

Espresso Martini

Drinkbas

Shanky’s Whip

Nr. 54177, 700 ml, 33%, 329 kr
Det är i sin Crème brûlée, vaniljkola och injusterade kaffekaramelliserade grundton både whiskeydistinkt kryddetsat och sött insmickrande. Pratar vi fruktighet så noteras äppelklubba med skal av karamelliserat socker med körsbärslager. Det bör även påpekas att Shanky´s i sin smakrikedom har ett ytterst silkigt drag i längden, vilket defacto också petar in lite strukturell finess i det hela och ger en stram slutkläm.

Här finner du Shanky´s Whip på Systembolaget

Så mixar du en Espresso martini

6 cl Shanky’s Whip
3 cl espressokaffe
3 cl vodka
Kaffebönor som garnityr
Istärningar
Shaker

Så gör du:
Brygg din espresso. När det är gjort så fyller du en shaker med istärningar och fyller på med Shankys, kaffe och vodka. Skaka häftigt tills ingredienserna har blandat sig ordentligt och är kylda. Häll upp i lämpligt glas – vi valde klassiska martini-glas från Riedel – och garnera med några hela kaffebönor.

Mer inspiration: Doctor Whip it

RELATERAD LÄSNING