Etablerad krögare nysatsar stort i Nya Hovås

Livets Goda 9 Jul, 2018
Mat och Restaurang Med hemtrevligt italienska Sorelle blev svägerskorna Maria och Caroline Karlsten krogpionjärer i Nya Hovås och byggde upp en kundkrets parallellt med att området växte fram.

Spektrumhuset i Nya Hovås

Efter nära tio år lämnar de nu över till rutinerade teamet på Biljardpalatset, som skruvar upp både storlek och kvalitet ytterligare några snäpp.

”Detta känns som en mycket bra lösning för alla parter”, säger Joakim Garfvé på Next Step som är initiativtagare till Nya Hovås. ”Vi tackar Maria och Caroline för nybyggaranda och god mat genom åren, och välkomnar samtidigt den nya krogentreprenören att vidareutveckla vår vision om en småskalig blandstad i världsklass.”

Maria och Caroline går närmast vidare med att vidareutveckla sin populära vininport och känner sig trygga med att lämna över verksamheten.

”Det var kul att ligga i frontlinjen när Nya Hovås växte fram, men kanske inte helt optimalt under den mest intensiva byggtiden. Nu kommer ett nytt spännande koncept ge våra kära stamgäster möjligheten trivas på sin nygamla kvarterskrog,” säger Maria Karlsten.

Teamet för den nya satsningen har med åtskilliga krogprojekt etablerat sig med stor framgång, inte minst med Biljardpalatset i Göteborg och som delaktig i branschnätverket Svenska Krögare. Fler matplatser, tätare samband mellan servis och gäst samt en ny ”krog i krogen” är huvudingredienserna i det nya konceptet.

”Maria och Caroline är starka profiler och har dragit ett stort lass i uppbyggnaden av området. Vi önskar dem all lycka med framtida äventyr inom vin och mat. Nu vill vi sätta vår prägel genom en storsatsning där högsta kvalitet ska genomsyra hela upplevelsen”, säger teamet för den nya satsningen.

Lokalerna byggs om med fler sittplatser och en servisstation mitt i restaurangen. I anslutning till entrén skapas en egen krogenhet i form av en ”boqueria”, influerad av den klassiska spanska saluhallen och laddad med det bästa inom chark, ost och ett brett utbud kvalitetsprodukter i ombonad ”skafferimiljö”. Restaurangmenyn görs om med fokus på många små- och förrätter som passar både för helkvällar i goda vänners lag och mer intima sammanhang. Källarvåningen behåller sin etablerade bowling, och kompletteras med sex fullskaliga shuffleboards på 7,5 meter.

Den nya restaurangen slår upp dörrarna i höst 2018.


Zacapa NUET - en solo dining-upplevelse

Mat och Restaurang I en tid när vi delar på allt, till och…
21 Feb, 2019

Löfbergs dubbelt nominerade till PR-pris

Övrigt Idag presenterades de nominerade till Nordic Digital PR Awards 2018.…
21 Feb, 2019

Receptinspiration - Lyxig chipsbricka

Mat och Restaurang Importören Nigab bjuder här på ett enkelt och lyxigt snacks…
21 Feb, 2019

Fyra drinkrecept till Margaritans dag

Whisky och Bourbon Nu på fredag den 22 februari uppmärksammas Margaritans dag världen…
21 Feb, 2019

Unika viner från La Spinetta i Winefinders lager

Vin Noshörningen är tillbaka. Nu har Winefinder fyllt på butiken med…
21 Feb, 2019

Ny rapport om alkoholens hälsomässiga och sociala effekter på äldre

Övrigt En ny rapport från IOGT-NTO i samarbete med Svenska Läkaresällskapet,…
21 Feb, 2019

Green & Black´s lanserar 10 ekologiska chokladkakor

Övrigt Smak och kvalitet står i fokus när Green & Black’s…
20 Feb, 2019

Mat.se öppnar veganbutik

Mat och Restaurang Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på hållbar…
21 Feb, 2019

Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino 2018 i det fasta sortimentet från den första mars

Vin Den första mars lanseras Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino årgång…
20 Feb, 2019

Drinkinspiration med Sorgin - François Lurtons delikata gin

Whisky och Bourbon Med sin gedigna erfarenhet av druvan sauvignon blanc har François…
20 Feb, 2019

Efter fem års nedgång i svensk sjömatskonsumtion – trenden bruten

Mat och Restaurang De svenska hushållens konsumtion av sjömat har sjunkit varje år…
20 Feb, 2019

Château Laville Bordeaux Supérieur från årgången 2015 hos Winefinder

Vin Direkt från Bordeaux kommer denna generösa Bordeaux Superiéur från årgången…
20 Feb, 2019

Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Övrigt Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade…
19 Feb, 2019

SSP tecknar avtal med Spendrups

Whisky och Bourbon Kampen om ett av Restaurangsveriges största och mest prestigefyllda avtal…
19 Feb, 2019

Stadhuskällarens souschef vidare i Årets unga kock 2019

Mat och Restaurang Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de…
19 Feb, 2019

Blanda proffsiga cocktails hemma - D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

Whisky och Bourbon Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som…
19 Feb, 2019

Nu börjar Coop leverera mat med Volvos nya el-lastbil

Övrigt I dag överlämnar Volvo den nya el-lastbilen Volvo FL Electric…
19 Feb, 2019

Foursquare – långt ifrån fyrkantig

Whisky och Bourbon Foursquare Distillery ligger på Barbados, denna Västindiens östligaste utpost som…
19 Feb, 2019

Sveriges godaste ostar prisades under Ostfestivalen

Mat och Restaurang För sjätte året i rad arrangerades festivalen som samlar gräddan…
19 Feb, 2019

11% av världens befolkning har inte tillgång till rent vatten

Övrigt De fattigaste i världen går i timmar för att hämta…
19 Feb, 2019
Artikelarkivet