Ett fint tillskott på champagnehimlen!

Livets Goda 13 Sep, 2018
Vin Inte mer än en timmes biltur från Paris ligger Frankrikes nordligaste vinregion, Champagne. Här finner man bland annat ett hus som grundades redan 1836, som funnits på den svenska marknaden sedan 1955, som idag är en av de största enskilda ägarna av Grand Cru vingårdar i Champagne och som var det första att göra en champagne brut; en torr champagne med max 12 gr socker/l - nämligen Pommery. Och när Kung Carl XVI Gustaf gifte sig 1976, och när kronprinsessan Victoria gifte sig 2010, så var det Pommery som serverades. När vinhuset nyligen lanserade sin nyhet - Pommery Apanage Blanc de Blancs – så var det även Sverige som fick äran att stå för världspremiären.

Pommery Apanage har legat på sin jästfällning i fyra år innan degorgering och är således vårt Dryckestips denna vecka.

"...ett fint tillskott på champagnehimlen"

 Livets Goda om Pommery Apanage Blanc de Blancs
Det händer lite fina saker i Champagnehuset Pommery och man har de senare åren successivt höjt kvalitén i vinerna. Denna nyhet är ett bra statement på just det.

Lätt smörhintad nötighet med vissa brödiga inslag lyser upp fint i nosspelet. Chardonnayfrukten är rakt igenom från start till mål tydlig och bär vissa körsbärsröda inslag som ger den äppelsnitsade citrusfrukten en snygg mognad och sötma. Samtidigt lirar en väl avvägd honungsslöjad exotisk frukt i det här. Det mineraliska basspelet håller allt distinkt och fräscht med sval elegans i bubblet och i det snygga avslutet kryper en varsam kryddighet fram och ger en fin liten skruvlinje i det vinösa som växer fram allt mer och som är ett snyggt litet skådespel att beakta.

Pommery Apanage Blanc de Blancs håller en snygg linje och är ett fint tillskott på champagnehimlen. Gott är det också – salut!

90 LGP / Livets Goda

Pommery Apanage Blanc de Blancs 
Nr 75319 (750 ml) 12,5%, 399 kr
Champagne, Frankrike

Varje flaska levereras i en trälåda. Ni kan beställa champagnen via Systembolaget här!


Ny ginaktör på Systembolaget – twistat, annorlunda och gott

Whisky och Bourbon Whitley Neill är ett engelskt familjedestilleri i 8:e generationen, som…
20 Jun, 2019

Midsommarecept från Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
20 Jun, 2019

Korv första uppgiften i finalen av Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Den 12-13 september 2019 är det final i Årets Kock…
18 Jun, 2019
Artikelarkivet