Ett julbord i tiden från Middagsfrid

Livets Goda 19 Nov, 2018
Mat och Restaurang Lite grönare, enklare, trendigare, billigare – och gjorda för att allt ska ätas upp. Tomten i år heter Middagsfrid och kommer med två klappar – en klassisk julkasse och en vegetarisk julkasse färdiga för julbordet.

Middagsfrid har lyssnat mycket på vad kunderna tyckte om fjolårets färdiga julkassar.

– De var nöjda, men många tyckte det var för mycket mat. Julmat som de inte hann äta upp. Vi ser också en allt tydligare trend att vi inte plockar fram julmaten lika ofta som förr, säger Mikael Sahlsten, ansvarig för Middagsfrid.

För att minska matsvinnet, och göra kassarna mer hållbara, har Middagsfrid i år minskat mängden mat, sänkt priset och plockat bort eller bytt ut vissa rätter för att göra två julbord mera anpassade i tiden.

En stor skillnad är att recepten är mindre tidskrävande. I vegojulkassen är den stora julroten, som skulle kokas och griljeras i fjol, utbytt mot skivor av rotselleri som steks i ugnen i 25 minuter. I den klassiska julkassen kommer i år en färdigkokt julskinka som endast behöver griljeras.

– Bland de mer innovativa och spännande nya rätterna märks apelsin &-ingefärsglaserade kycklinglår som smakar som revbensspjäll, säger menyplaneraren Sara Arnold Lind.

Till årets julbord finns även en julgodiskasse innehållande ingefärskola, panforte (italiensk nötnougat), mjuk pepparkaka och chokladdoppade saffranstoppar som en tilläggsprodukt till övriga matkassar.

Julbordet kan beställas redan nu och levereras torsdagen den 20 december.

Läs mer om recepten, priser och annat på www.middagsfrid.se


Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var…
19 Sep, 2019

Les Chétillons 2012 lanseras 20 sept

Vin Pierre Péters prestigechampagne Les Chétillons är något alldeles extra. De…
19 Sep, 2019

Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången…
19 Sep, 2019

Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad…
19 Sep, 2019

Årets konditor koras på Bak- & Chokladfestivalen

Mat och Restaurang En av höjdpunkterna under Bak- & Chokladfestivalen, 10-13 oktober på…
19 Sep, 2019

McDonald's i Sverige får ny VD

Mat och Restaurang Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s…
19 Sep, 2019

Kiviks Musteri lanserar Björn Ranelid Paradismust

Whisky och Bourbon Ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där…
19 Sep, 2019

Arla lanserar världens första klimatneutrala mejerisortiment

Mat och Restaurang Nu går de ekologiska Arlabönderna före och inför ytterligare höjda…
19 Sep, 2019

Fanta lanserar sin "läskigaste" nyhet någonsin

Övrigt För att göra Halloween ännu "läskigare" lanserar Fanta Dark Mystery…
18 Sep, 2019

Lättillgängliga viner ställer höga krav på tekniken

Övrigt Aldrig någonsin har väl den tekniska utvecklingen gått i en…
18 Sep, 2019

Gillar du romproducenten Diplomático? Ta chansen att medverka på en provning i romens tecken

Whisky och Bourbon Den 24:e september kan du lära dig mer om Diplomático…
18 Sep, 2019

Malaco Vattenmeloner

Övrigt Malaco Vattenmeloner är ett syrligt gelégodis med vattenmelonsmak som tilltalar…
18 Sep, 2019

Satsa matsvinnet på börsen och tjäna 200 000 kronor på 20 år

Mat och Restaurang Mat står för 25 procent av svenskars klimatpåverkan och varje…
18 Sep, 2019

Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion i Skåne

Mat och Restaurang Kinas ambassadör Gui Congyou besökte igår flera lantbruk och produktionsanläggningar…
18 Sep, 2019

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019
Artikelarkivet