Ett riktigt bra vin med maxad ursprungskänsla!

Livets Goda 24 Apr, 2019
Vin Det är få förunnat i Rioja bland de större aktörerna, att kunna fokusera på att producera viner från egna marker. Marqués de Murrieta kan det och resultatet märks i vinerna som är bland regionens ikoner, inte minst i den klassiska reservan från läget Finca Ygay, en strålande Rioja som är veckans Livets Goda-tips!

Marqués de Murrieta är ett av Riojas mest anrika hus och vinerna hyser ett alldeles speciellt renommé hos fantasterna, och de långlivade vinerna framkallar habegär och längtan när år som 1925, 1959, 1964 och 1970 diskuteras. Murrieta gjorde något som ingen annan tidigare gett sig i kast med när man sneglade åt Bordeaux och började fatlagra vinerna under andra halvan av 1800-talet. Man blev först med att exportera regionens viner och skapade sig tidigt ett anseende som en av regionens stora, något som hänger med ännu idag.

Livets Goda om 2015 Marqués de Murrieta Reserva
Ett vin att älska och för oss som hade Rioja som referensmallen när vi startade vår vinösa bana, ja vi väcker gammal kärlek som aldrig rostat till nytt liv. Reservan förenar två världar, det som gjorde varenda svensk knäsvag för Rioja för tre decennier sedan möter här det moderna anslaget som de små faten ger från sig.
 

"...bäst av allt är just mixen mellan tradition och nytänk."

 
Direkt från start så är det generösa nyanser av svarta vinbär, körsbär och lakrits tillsammans med snyggt integrerade och kryddiga fattoner. I bakgrunden lirar det mineraliska som i Rioja Alta gärna drar åt ett jordigt intryck.
 
I gommen bjuds vi ett elegant vin med maritim sälta, kryddhylla, fuktig tobak och silkiga tanniner som stöttas upp av röd transparent frukt. Det är charmigt, generöst och oerhört lättgillat och bäst av allt är just mixen mellan tradition och nytänk. Kort och gott, ett riktigt bra vin med maxad ursprungskänsla!

91
LGP / Livets Goda
 
2015 Marqués de Murrieta Reserva
2015 Marqués de Murrietas Reserva har artikelnummer 2612 (14%), kostar 175 kronor och finns i skrivande stund i 117 butiker. Om den inte finns i din föredragna Systembolagsbutik så kan man beställa den dit utan extra kostnad HÄR>>

Jill Johnson lanserar bubblig uppföljare till Nashville Stories

Vin I våras gjorde countryartisten Jill Johnson entré på en helt…
23 Aug, 2019

Hyllade årgångar från Penfolds - lanseras i September

Vin För många vinentusiaster är lanseringen av The Penfolds Collection en…
22 Aug, 2019

Fyra anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
16 Aug, 2019

Soalheiro ny producent hos Ward Wines

Vin Vinhuset Soalheiro är pionjär när det gäller att producera vin…
20 Aug, 2019

Visit Sweden ska hjälpa matföretag att profilera hållbarhet

Mat och Restaurang Bland utländska turister förknippas Sverige starkt med hållbarhet och trender…
20 Aug, 2019

Unik och exklusiv låda med viner från Jean Louis Chave

Vin Jean Louis Chave är en av Rhônedalens topproducenter. Nu lanserar…
19 Aug, 2019

dags för Quercus IV Mongolica

Whisky och Bourbon Den 6 september släpps Quercus IV Mongolica från High Coast…
19 Aug, 2019
Artikelarkivet