Hem Vinvärlden Ett riktigt bra vin med maxad ursprungskänsla!

Ett riktigt bra vin med maxad ursprungskänsla!

av Livets Goda

Marqués de Murrieta är ett av Riojas mest anrika hus och vinerna hyser ett alldeles speciellt renommé hos fantasterna, och de långlivade vinerna framkallar habegär och längtan när år som 1925, 1959, 1964 och 1970 diskuteras. Murrieta gjorde något som ingen annan tidigare gett sig i kast med när man sneglade åt Bordeaux och började fatlagra vinerna under andra halvan av 1800-talet. Man blev först med att exportera regionens viner och skapade sig tidigt ett anseende som en av regionens stora, något som hänger med ännu idag.

Livets Goda om 2015 Marqués de Murrieta Reserva
Ett vin att älska och för oss som hade Rioja som referensmallen när vi startade vår vinösa bana, ja vi väcker gammal kärlek som aldrig rostat till nytt liv. Reservan förenar två världar, det som gjorde varenda svensk knäsvag för Rioja för tre decennier sedan möter här det moderna anslaget som de små faten ger från sig.
 

”…bäst av allt är just mixen mellan tradition och nytänk.”

 
Direkt från start så är det generösa nyanser av svarta vinbär, körsbär och lakrits tillsammans med snyggt integrerade och kryddiga fattoner. I bakgrunden lirar det mineraliska som i Rioja Alta gärna drar åt ett jordigt intryck.
 
I gommen bjuds vi ett elegant vin med maritim sälta, kryddhylla, fuktig tobak och silkiga tanniner som stöttas upp av röd transparent frukt. Det är charmigt, generöst och oerhört lättgillat och bäst av allt är just mixen mellan tradition och nytänk. Kort och gott, ett riktigt bra vin med maxad ursprungskänsla!

91
LGP / Livets Goda
 
2015 Marqués de Murrieta Reserva
2015 Marqués de Murrietas Reserva har artikelnummer 2612 (14%), kostar 175 kronor och finns i skrivande stund i 117 butiker. Om den inte finns i din föredragna Systembolagsbutik så kan man beställa den dit utan extra kostnad HÄR>>
image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING