Hem NyheterNyhet WB Ett samarbete mellan Hernö Gin & Björn Frantzén

Ett samarbete mellan Hernö Gin & Björn Frantzén

av Livets Goda

En av världens bästa restauranger och världens mest prisbelönta gindestilleri hittar du i Sverige. Nu presenterar stjärnkocken Björn Frantzén och Hernö Gin starten på sitt samarbete som lanseras den 5 mars 2024.

Vi har båda samma driv, kärlek för nordiska smaker, syn på råvaror och passion för hantverket. Det här är ett första steg på ett långsiktigt samarbete där vi tillsammans kan hjälpas åt att lyfta den svenska mat- och dryckeskulturen både nationellt- och internationellt – Jon Hillgren, Hernö Gin

Björn Frantzén och Jon Hillgren är två av Sveriges smaksäkraste pionjärer som båda satt Sverige på världskartan inom kategorierna mat och dryck. Björn Frantzén är med sina två trestjärniga restauranger unik både internationellt och på hemmaplan där Restaurant Frantzén är den första och hittills enda restaurangen i Sverige som belönats med tre stjärnor i legendariska Guide Michelin. Jon Hillgren grundade Sveriges första gindestilleri Hernö Gin, som idag är ledande på hemmamarknaden och positionerade som världens mest prisbelönta gindestilleri.

Vi har haft ögonen på varandra länge och jag började tidigt använda Hernö Gin på mina restauranger. Både vi som personer och våra respektive team delar ambitionen att aldrig vara helt nöjda, vi vill leverera något som är det absolut bästa tänkbara som gästen kan få i respektive kategori. Mat och dryck är en upplevelse och där vi båda vill leverera i världsklass. – Björn Frantzén

Hernö Gin har gjort en rad samarbeten med kända varumärken men detta blir det största sedan start och det första som kommer ha ett helt eget gemensamt koncept. Ett koncept som tar fasta på den gemensamma strävan att fortsätta utmana och att utvecklas.

Lansering 5 mars 2024.

RELATERAD LÄSNING