Hem Nyheter Ett snabblån kan rädda svemestern

Ett snabblån kan rädda svemestern

av Livets Goda

2020 kanske inte blir årtiondets bästa år när det bland annat kommer till utlandsresor. Har man inte svemestrat på länge så är läget nästan optimalt för det den här sommaren. Man vågar väl sig inte direkt på att säga att något är helt optimalt under rådande pandemi. Vårt avlånga land är åtminstone fyllt av smultronställen för de som inte får nog av livets goda i form av välsmakande mat och dryck.

Artikeln är i samarbete med smslåndirektutbetalning.se

Bilsemester

Vad är egentligen svemester?

Svemester är precis vad det låter som, en semester i Sverige. I dessa tider av pandemi går ingen resplan säker – och det är nog bäst att låta bli helt att planera inför en utlandsresa. Dagdröm gärna om framtiden men få inte upp några förhoppningar om att man lämnar landets gränser denna sidan jul i alla fall.

Upptäck lilla landet lagom

Det händer lätt att vi bokar in utlandssemestrar varje sommar. Om det så är en liten avstickare till ett land bara några flygtimmar hemifrån eller om det är ett hejdundrandes äventyr i Sydostasien, så är vi rätt flitiga på att upptäcka andra länder. Det finns mycket att  se och uppleva här hemma i Sverige. Man kan hitta många magiska naturområden, svalkande sjöar och goda sommardrinkar.

En kulinarisk upplevelse

Det finns mycket gott att stimulera smaklökarna med i den svenska matkulturen. Faktum är att vi är så globaliserade att exotiska influenser knappt känns exotiska längre, men det ger upphov till många unika smakkombinationer när det exotiska möter det traditionella svenska. När det inte är direkt läge att sitta och trängas med främlingar på restauranger får vi nöja oss med take-away eller varför inte briljera sina matlagningskunskaper i spritköket på en campingplats?

Hämtmat i världsklass

För att restaurangerna ska få en chans att överleva pandemin gäller det att snabbt kunna ändra på sitt sätt arbeta. Många restauranger som inte ens har erbjudit take-away innan lägger nu till detta som alternativ. En halvfull restaurang räknas numer som full – vi måste ju hålla avstånd! Det kan bli väldigt trevligt att hämta med sig lite mat från en finare restaurang och avnjuta den i ett naturområde som låter själen få lugn och ro.

Briljera på campingen med dina matlagningskunskaper

Ibland är det kul att själv laga maten och det kan vara en riktigt rolig utmaning att få till en middag på mer än grillad korv och fruktsallad när man enbart har en grill och kanske ett spritkök. Lite engagemang och kreativitet kan sätta guldkant på campingtillvaron. Vindrinkar fixar man lätt med rosé, en skvätt soda och några frysta hallon.

När svemestern spräcker budgeten

Det kan definitivt vara billigare att svemestra istället för att åka utomlands, men det är inte alltid helt säkert. Så klart beror det på vad man planerar att göra. Kostnaden kan snabbt sticka iväg om man gärna vill äta på dyrare restauranger varje dag, kanske gå på massage och även om man bilar genom hela landet så kommer bensinen klart att kosta en del.

Om något oförutsett händer på din svemester

Tyvärr händer det som inte får hända ibland. Bilen rasar ihop eller så kanske husvagnen går sönder. Då står man där, och tittar snopet på varandra. Ska semestern verkligen få ett abrupt slut bara ett par dagar inpå resan? Förhoppningsvis inte! Om pengarna inte finns där just nu, men lönen bara är någon vecka iväg – så kan faktiskt ett smslån vara en räddning. Om man klickar sig in på smslåndirektutbetalning.se kan man snabbt låna vad det kostar att lösa problemet som står mellan er och svemestern.

RELATERAD LÄSNING