Hem Nyheter Event: en checklista med tips

Event: en checklista med tips

av Livets Goda

I startgroparna för ett event? Då har man ett kul men krävande jobb framför sig. Oavsett om det är för företaget, för familjen eller en stor fest är det en hel del saker att tänka på. I denna artikel listas några viktiga saker att tänka på – oavsett typ av event.

Artikeln är i samarbete med Magnetevents

Målgrupp – vem är eventet för?

Det första du bör tänka på är vem eventet riktar sig till. Detta kommer att hjälpa dig att fatta rätt beslut i följande steg. Vilken åldersgrupp har du åtanke. Kanske är det en blandad åldersgrupp men med samma intresse.

Planering tar tid

Ett lyckat event kan ta flera månader att planera. Starta i god tid och se till att dina medarbetare vet om sina uppgifter. Det är viktigt att alla inblandade vet om sina ansvar.

Rätt storlek på lokalen

Lokalen du väljer ut måste vara tillräckligt stor för ditt event. Tänk även på vilken underhållning du kommer erbjuda dina gäster. Lokalen behöver ha en scen om du bjuder på musik eller dansuppträdande.

Inbjudningar med ALL info

Välj ut inbjudningar som matchar ditt event. Se till att all nödvändig information står med klart och tydligt. Skicka ut dina inbjudningar i god tid. Detta för att ge de inbjudna god tid att planera. Men även så att du själv vet hur många som kommer att närvara.

Smart och smidig anmälan

En smidig anmälan till eventet är också att rekommendera. Här finns mycket tid och ansträngning att spara genom smarta lösningar.

En Digital anmälning Event innebär att deltagarna som kommer checkas in digitalt på dator eller mobil. Undvik ett löst liggande papper som lätt flyger iväg eller försvinner under eventets gång. En digital lösning underlättar avsevärt.

Logi – för övernattande gäster

Om dina gäster bjuds in från långt håll behöver de logi för i alla fall en natt. Kolla upp om detta finns i närheten, vilka priser de har etc. Allt för att kunna hjälpa dina gäster på bästa sätt.

Underhållning som passar

Underhållningen behöver vara ändamålsenlig. Hitta något som passar för just ditt event.

Det kan vara värt att spendera lite extra för att få underhållning av kvalitet. Dekorationen är också viktig för underhållningen.

Teknik som inte strular

Det är väldigt viktigt att tekniken kring ditt event fungerar utan misstag. Kontraktera ett seriöst företag som kan ta hand om all teknik för dig.

Det är viktigt att underhållningen har den teknik som behövs.

Catering som passar temat

Vad du än kommer bjuda dina gäster på under ditt event är den enklaste vägen att kontakta en cateringfirma. Gör detta tidigt under processen för att säkerställa en meny som passar ditt event.

Ett bra och tydligt program

Arbeta fram ett tydligt program inför ditt event. Inte bara för dina gäster utan även för dig själv. Programmet kommer att hjälpa dig mycket under eventet. Det är en omöjlighet att ha allt i huvudet.

Budget – håll koll på kostnaderna!

Innan du ens skickar ut inbjudningar är det viktigt att se över vilken budget du har att göra med.

Detta påverkar alla andra steg i processen. Lägg upp en seriös budget och håll dig till den. Gör en person ansvarig för ekonomin då det är en viktig punkt.

Marknadsföring – hörs du inte finns du inte

Detta är något du bör ta tag i flera månader innan ditt event äger rum. Försök att hitta unika sätt att marknadsföra ditt event. Ha din målgrupp i åtanke.

En give away skapar en bra avslutande känsla

En så kallad “goodie-bag” är väldigt uppskattad av gäster. Se till att din gåva matchar ditt event. Då dina gäster är redo att bege sig är det bra om någon delar ut gåvorna och tackar dina gäster för besöket.

Det är mycket att tänka på vid skapandet av ett event. Se till att starta i god tid och lycka till med ditt kommande event!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING