1

Exklusiv junilansering från Vinunic

Från ett skolboksexemplar av single vineyard fino signerad Peter ”Pingus” Sisseck till en klassisk sangiovese som speglar toppskiktet av Chianti Classico. Därtill något så inbjudande som en generös cabernet sauvignon från Washington State.  Junis första lansering i tillfälligt sortiment bjuder fyra exceptionella viner.

Berardenga Chianti Classico 2018
Idén om att förena historia med nutid och respektfullt lyfta det äkta och unika har gjort Fèlsina till en av de mest välrenommerade vinegendomarna i Chianti. Vinodlingarna ligger i Castelnuovo Berardenga, den sydöstra delen av Chianti Classico. Till Berardenga Chianti Classico plockas sangiovese från sandiga jordar med kalkrika inslag. Efter jäsning macererar vinet i 12 – 15 dagar. Lagring sker på små och stora slavonska ekfat i 12 månader. Resultatet är en stilren sangiovese med fruktigt djup, vackert kryddig struktur och stor personlighet.

Berardenga Chianti Classico 2018, artnr 92832, 219 kr/750 ml,
lansering 15 juni, 3600 flaskor

Chateau Bouscassé 2014
Från de bergsluttande terrasserna med en variation av lera, kalksten och upp till hundra år gamla vinstockar plockar Alain Brumont druvorna till Chateau Bouscassé. Vinet består av tannat 50 %, cabernet sauvignon 26 % och cabernet franc 24 % och har lagrats i tolv månader på franska ekfat. Årgång 2014 beskrivs som en superårgång. Här spelar den vackra koncentrationen första fiol, stilfullt balanserad av fräschör och finess.

Chateau Bouscassé 2014 har klassats som ett av världens bästa vinköp av Wine Enthusiast.
Chateau Bouscassé 2014, artnr 93654, 99 kr/375 ml,
lansering 15 juni, 4800 flaskor

Ste Michelle Mimi Cabernet Sauvignon 2018
Chateau Ste Michelle är med sina många prisbelönta viner en av de mest framstående vinegendomarna i Washington State som står för en gedigen portfölj av viner. Från vingårdar i Horse Heaven Hills, Columbia Valley och Washington State plockas druvorna till egendomens Mimi Cabernet Sauvignon. Vinet jäser på ståltank och lagras på amerikanska och franska ekfat, av vilka 55 % är nya. Vi möts av ett charmerande fruktigt driv med integrerade fat och fin längd. Ett perfekt val till sommarens långa grillkvällar.

Mimi Cabernet Sauvignon 2018, artnr 95076, 179 kr/750ml,
lansering 8 juni, 6000 flaskor

Bodegas y Viñedos Balbaina, Viña Corrales Fino
Bodegas San Francisco Javier är ett nytt spännande samarbete mellan Peter ”Pingus” Sisseck och den kända vinfamiljen Del Rio. De här är ett skolboksexemplar av single vineyard fino, från en vingård som är under ekologisk konvertering. Vinet har vilat på en gammal Solera och buteljerades förra året, med en snittålder på 9 år. Ett exklusivt vin från en historisk plats. Strukturerat och kraftfullt med frisk elegans och mineraldriven sälta.
Viña Corrales Fino, artnr 93640, 449 kr /750ml,
lansering 8 juni, 120 flaskor