Hem Vinvärlden Exklusiv möjlighet för Livets Godas Vinklubbsmedlemmar – Cristal 2008

Exklusiv möjlighet för Livets Godas Vinklubbsmedlemmar – Cristal 2008

av Livets Goda

Louis Roederers namnkända flaggskepp – Cristal 2008 kom, såg och sålde slut på en gång vid lanseringen 2019. Sedan dess har Livets Goda vid flertalet tillfällen provat denna ypperliga butelj, som källarmästaren Jean-Baptiste Lecaillon själv beskriver som ”sitt bästa år någonsin för Cristal”, och vi kan bara instämma i uttalandet. Louis Roederer Cristal 2008 uppmärksammade vi även som ett av årets bästa viner i tidningen ”Livets Goda – 35 bästa vinerna 2019”

Nu kan Livets Goda stolt, i samarbete med importören VinUnic och producenten Louis Roederer erbjuda er medlemmar i Livets Godas Vinklubb möjligheten att komma över några flaskor av denna strålande årgång av Cristal. Cristal är alltid en blend av pinot noir som härstammar från familjens lägen i Montagne de Reims, Marne, och chardonnay från Côte de Blancs.

Chefredaktör Anders Enquist om Cristal 2008, 99 LGP

2008 är en rakt igenom lysande årgång av Cristal och ett underbart, mästerligt samspel mellan pinot noir och chardonnay. Åtstramat i stilen men generös i slutsteget, klassiskt elegant och med en vad vi kallar mycket lång källarpotential.
Fruktigheten är klarvaken med skarpa ögon och samtidigt extremt inbjudande. Druvblenden är 60% pinot noir och 40% chardonnay, och det är partnern chardonnay som är den som drar iväg med dig på festen. Den som bjuder på det ”osedligt förföriska” medan druvvännen pinot håller dig kvar på den eleganta sidan. Den som styr upp och ser till att din kväll blir både soulig disco och diskantfylld jazzfusion. Den som ser till att du kommer hem i säng som du ska. Underbar champagne!

Pris / Tillgänglighet / Hur beställer jag en/flera buteljer?

Priset per butelj är 2795 kr och finns tillgängligt på Systembolaget genom ett dolt artikelnummer. Ca 100 flaskor finns tillgängligt.

Maila info@livetsgoda.se och rubricera mailet ”Cristal 2008” så svarar vi i vändande mail med det dolda artikelnumret på Systembolaget. Meddela oss i mailet hur många buteljer du önskar beställa.

Livets Godas Vinklubb

Livets Godas Vinklubb erbjuder kontinuerligt mycket bra och exklusiva vinerbjudanden och vinprovningar, liksom andra vinifierade erbjudanden, så ett medlemskap kan bana intressanta vägar till mer av livets goda. Detta erbjudande sker i samarbete med den svenska importören VinUnic och producenten Louis Roederer. Vi påpekar även igen att Livets Goda inte har några vinstintressen i våra erbjudanden.

Vill du kostnadsfritt bli medlem i Vinklubben skickar du ett e-mail till info@livetsgoda.se med rubricering ”Vinklubben”.

RELATERAD LÄSNING