Hem NyheterVinnyhet Exklusiv vårlansering från Zuccardi 23-24 april

Exklusiv vårlansering från Zuccardi 23-24 april

av Christoffer Enquist

97 pFinca Piedra Infinita 2014

”This is what the people who ask what comes after Malbec should get: expression of a place through the grape. Don’t look for any smoky or toasty notes here. The effect of the oak is really imperceptible in the aromas. Bravo!” – Robert Parker Wine Advocate

Finca Piedra Infinita 2014 släpps på Systembolagets Webblansering den 23 april.
Vinet kommer från en extremt stenrik vingård som namnet antyder ”Piedra Infinita” (Oändligt med sten) i Paraje Altamira i Uco Valley. Jordmånen bidrar till en extremt tydlig kalkig mineralitet och struktur till vinet. Då vingården är belägen på 1 100 meters höjd över havet får malbecdruvorna en jämn mognad tack vare de varma dagarna och svala nätterna. Druvorna skördas för hand och vinifieras betongtankar och lagras i en kombination av ekfat och betong för struktur och komplexitet.

Årgången 2014 var en riktig prövning för producenterna i Mendoza med frost och regn i januari. Sebastian Zuccardi visar här verkligen sin hantverksskicklighet och att det inte finns några dåliga årgångar utan att vissa årgångar är mer prövande än andra. För att citera Robert Parker Wine Advocate om Piedra Infinita 2014 ”is a real triumph over the natural conditions of the year”.

Piedra Infinita kan nu även ställa sig till de få exklusiva viner som tilldelats 100 poäng av Robert Parker i och med årgång 2016.

Finca Piedra Infinita 2014
Webblansering 23 April (60 flaskor)
Artnr: 90296, 750 ml.
14,5% Vol. 1 200kr.

Den 24 januari lanseras Concreto Malbec 2018 i Småpartier på Systembolaget.

Whole cluster vinifierad malbec vinifierad i betong. Tack vare de rundade hörnen i tankarna får vinet en naturlig rotation där vinet exponeras för jästen och skalen på ett unikt sätt. Resultatet blir ett elegant och expressivt vin med karaktär och komplexet.  Druvorna skördas från utvalda vingårdslägen i Paraje Altamira känt för sin kalkrika och steniga jordmån.

2018 är en årgång som karaktäriseras av att druvorna fick en optimal mognad vilket bidrar till viner som är expressiva redan i sin ungdom men som tål att lagras. Mycket tack vare den naturligt höga syran i druvorna.

Concreto 2018 är redan hyllat av kritiker som Robert Parker Wine Advocate med 95 poäng:

This is an incredible value.

Småpartier 24 April (480 flaskor)
Artnr: 93000, 750 ml.
14% Vol. 269 kr.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING