Hem Vinvärlden Exklusivt erbjudande för Livets Godas Vinklubb – Vigne de l&#39Enfant Jésus

Exklusivt erbjudande för Livets Godas Vinklubb – Vigne de l&#39Enfant Jésus

av Livets Goda

Lådan innehåller sex flaskor fördelade på följande vis:
· 2 X 75 cl Beaune Grèves Vigne de l’Enfant Jésus 2011
· 2 X 75 cl Beaune Grèves Vigne de l’Enfant Jésus 2008
· 2 X 75 cl Beaune Grèves Vigne de l’Enfant Jésus 2007

Pris: 2778 kr – Lådan har ett så kallat dolt artikelnummer och finns endast tillgängligt för dig som är medlem i Livets Godas Vinklubb, alternativt prenumererar på tidningen.

Vill du kostnadsfritt bli medlem i Livets Godas Vinklubb och få ta del av kommande erbjudanden? skicka ett mail till info@livetsgoda.se och rubricera mailet ”Vinklubben”.

Michel Jamais om årgångarna 2011, 2008 och 2007:
Den nyligen lanserade årgången av vinet Beaune Grèves Premier Cru Vigne de l’ Jesus, 2011 (ca 670 kr / 91 LGP), är fortfarande ung och återhållet knuten, men upplevs lite mer elegant polerad än för ett år sedan när åter den provades i januari i år. Den lilla fatkryddighet som störde tidigare är betydligt mer integrerad idag och frukten har öppnat upp sig och visar på en lite större intensitet och lite mer silkighet idag. ””I den här årgången, precis som 2010, var bara 25 procent av faten nya””, berättar vinmakaren Philippe Prost. Finstämda bourgogner som denna, handlar aldrig om kraft och täthet, istället är det just finess som anger tonen i vinerna och det utifrån det som vinerna bedöms.

Årgång 2008 (92 LGP) har en ytterst elegant, förhållandevis stramt hållen och mer tydligt kalkstensmineralisk karaktär som skänker den friskt syrliga rödfruktiga doften och smaken en särskild spänst och nerv. Stringensen beror på att växtsäsongen var sval och resulterade i en högre syra och mer nertonad, ljus, sval och transparent fruktighet. Mineralbettet och den torra smaken till trots är det här ett läckert vin som både kan njuta nu och lagras. Troligen kommer en första avrundning av smaken att infinna sig om två till tre år, och till vinets finaste mognad är det troligen omkring sju till tio år kvar. En årgång som sällan hyllas men som just nu uppför sig bra och framför allt drickfärdigt är 2007 (90 LGP). I detta vin har man nu börjat skönja de första mognadstonerna, nyanser av jordighet och skogsgolv finns där, de yttersta rödfruktiga aromerna har sedan en tid tillbaka tonats ner och såväl syra som mineralitet är idag relativt mjuka. En känsla säger att vinet bör vara urdrucket inom fem år. Årgången bjöd också på en viktig förändring i firmans kvalitetsutveckling i och med att man bytte traditionella naturkorkar till korkar av märket Diam. Det är en typ av korkar som genom en unik och patenterad teknik avlägsnar alla doftämnen ur korken som skulle kunna förändra vinets doft och smak negativt, inte minst garanterar Diam att vinerna inte blir korkdefekta.”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING