Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Exklusivt gästspel med Håkan Thörnström på Wedholms Fisk

Exklusivt gästspel med Håkan Thörnström på Wedholms Fisk

av Livets Goda

Tisdagen 17 maj genomför stjärnkocken Håkan Thörnström från Göteborg ett gästspel på restaurangen Wedholms Fisk i Stockholm. Under kvällen serveras en sju-rätters meny med fokus på fisk och skaldjur.

Håkan Thörnström är en av landets främsta kockar som bland annat tävlat med Svenska Kocklandslaget i nästan ett decennium, anordnat Nobelmiddagen samt vunnit Kockarnas Kamp. Hans restaurang Thörnströms Kök stoltserade med en Michelinstjärna i tio år fram till dess stängning 2021. Under gästspelet hos Wedholms Fisk serveras en sju-rätters meny skapad för kvällen med bland annat halstrad pilgrimsmussla, eldad havskräfta och friterad kalvbräss.

– Det ska bli otroligt spännande och inspirerande för oss att få jobba med Håkan Thörnström under en dag. Samtidigt får våra gäster uppleva något helt nytt utanför våra vanliga menyer, säger Agneta Scharp som är restaurangchef på Wedholms Fisk. Håkans långa erfarenhet av att tillaga fisk och skaldjur från Västkusten är vidare en perfekt matchning för vår restaurang.

Wedholms Fisk skapades 1985 av kocken och krögaren Bengt Wedholm och har nu i snart fyrtio år varit en av Sveriges främsta fiskrestauranger. Än idag är fortfarande det mesta sig likt från Bengt Wedholms tid vad gäller allt från interiör, meny och service.

Gästspelet med Håkan Thörnström på Wedholms Fisk 17 maj kostar 1195 kronor och bokas på: wedholmsfisk.se/boka-bord

RELATERAD LÄSNING