Hem NyheterVinnyhet Exklusivt släpp av Pasqua Hey French You could have made this but you didn’t

Exklusivt släpp av Pasqua Hey French You could have made this but you didn’t

av Livets Goda

Nu lanseras en begränsad upplaga av Pasqua Hey French (You could have made this but you didn’t). Vinet har tidigare bara funnits på restaurang men den stora efterfrågan gör att det nu släpps i beställningssortimentet.

Pasqua Vigneti e Cantine grundades för ganska exakt 100 år sedan när bröderna Pasqua köpte mark utanför Verona i Veneto. Idag drivs egendomen av tredje generationen Pasqua och utmärks av en utmärkande experimentlusta och nyfikenhet i både vingård och vineri. Det vita vinet Hey French är något av deras innovativa hjärtebarn, där de har gjort precis som de vill gällande blandning av druvor, årgångar och vinifiering. Namnet insinuerar att denna typ av vin aldrig skulle kunna göras i Frankrike, landet med de stränga appellationslagarna. Vinet har tidigare bara funnits på restaurang men den stora efterfrågan har gjort att importören Spring Wine & Spirits nu även släpper det i beställningssortimentet. Den minimala produktionen gör dock att endast 120 flaskor kan släppas.

Hey French Edizione II är gjord på druvorna garganega, pinot bianco och sauvignon blanc från vingårdar i östra Soave. Den dominerande druvan garganega kommer från Monte Calvarina. Vinet är även en blend gällande årgång och innehåller fyra utvalda årgångar från 2010-talet: 2015, 2016, 2017, 2018. Varje vingård och årgång vinifierades separat, men på samma sätt. Druvorna skalmacererades i tio timmar, delar av vinet genomgick sedan malolaktisk jäsning. När vinet var färdigjäst lägrades det i sex månader på franska ekfat.

Hey French Edizione II har bland annat fått 92 poäng av vinkritikerna James Suckling och tilldelades guldmedaljen i WOW The Italian Wine Competition 2021.

Pasqua Hey French You could have made this but you didn’t
Pris: 370 kr
Art nr: 52258
Alk halt: 13,5 % vol.
Volym: 750 ml

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING