Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Experten: så gör du den populära hämtmaten lyxig (men prisvärd) hemma

Experten: så gör du den populära hämtmaten lyxig (men prisvärd) hemma

av Livets Goda

Hösten är här med kyla, vardagsstress och dyr hämtmat. Bland de mest populära maträtterna att beställa hem ligger hamburgare i topp. I tider av höjda priser delar HelloFresh gastronomiska chef med sig av hur man gör den populära maträtten hemma utan att tumma på kvalitén, samtidigt som du tar vara på det du har hemma. Nu lanseras dessutom nya recept på hamburgare så att svenskarna kan ta hem restaurangupplevelsen till sitt kök.

Vi har nu klivit in i hösten och efter en arbetsvecka längtar många efter att mysa ner sig framför en favoritfilm och beställa hämtmat. När svenskar beställer hämtmat blir det ofta hamburgare, men i tider med höjda priser kan många svenskar behöva titta över sina utgifter. HelloFresh vill därmed inspirera svenskarna till att laga prisvärda men lyxiga restauranghamburgare hemma.

– I Sverige är hamburgare mer än en trend. Det är ett säker kort som passar inte bara på grillen under sommaren – faktum är att hamburgaren blir som bäst när du steker den. Hamburgaren är också ett perfekt sätt att kreativt få användning av det som redan finns i kylen, säger Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan, gastronomisk chef på HelloFresh.

Så kan du laga en lyxig (men prisvärd!) hamburgare hemma

Med några enkla knep kan du få till en lyxig men prisvärd hamburgare hemma genom att göra själv från grunden, byta ut och använda sådant som du redan har hemma

Experimentera med den klassiska köttfärspucken – När det kommer till hamburgare är det lätt att man alltid väljer den vanliga köttfärspucken. Genom att byta ut köttfärs mot ryggbiff kan du göra hamburgaren mer lyxig, samtidigt som du provar något nytt. Stek ryggbiffen och skär upp i bitar för att sedan lägga på hamburgaren.

Vill du prova något nytt, men behålla köttfärsen kan du tillsätta rivna grönsaker som till exempel rödbetor, morot och äpple i blandningen. Detta är ett enkelt sätt att få i sig mer grönt och dessutom tillsätta smak i burgaren. Var inte rädd för att experimentera med smakerna – genom att krydda med ingefära, vitlök och soja ger du hamburgaren en asiatisk touch samtidigt som spiskummin, vitlök, chilisås, och finstrimlad vitkål ger smak av mellanöstern. Experimentera med det du har tillgängligt hemma!

Gör din egen dip – Att göra sin egen majonäs är enkelt, allt du behöver är äggulor, matolja, vitvinsvinäger, dijonsenap och en visp! När du vispat ihop majonnäsen, ta en extra koll i kylskåpet på vad du redan har hemma. Den där burken jalapenos eller saltgurka, som du har glömt bort på översta hyllan passar perfekt att hacka och addera till majonäsen tillsammans med en klyfta vitlök.

Lägg in dina grönsaker – Det är inte bara picklad rödlök som passar på hamburgare, om du har några rester av rotfrukter eller kål kan du snabbt sylta dessa och använda som tillbehör eller i dippen. Gör en inläggningslag genom att koka upp lika delar vatten, socker och vinäger. Tillsätt en nypa salt och häll över grönsakerna för att sedan låta svalna. Förvarar du detta sedan i en försluten burk håller den ett par veckor i kylskåpet.

HelloFresh vill bidra med spännande recept på hamburgare för svenskarna att ta med restaurangupplevelsen hem och lanserar Bistro Burger-recept att beställa från och med vecka 40.

Bistro Burger-recepten som går att beställa från och med vecka 40 består av:

  • Amerikansk “cowboyburgare” med BBQ-sås, krispiga lökringar och bacon
  • Marinerad hamburgare och pestodressing med ugnsbakade pommes frites och karamelliserad rödlök
  • Amerikansk hamburgare med het paprika-aioli, friterad portabellosvamp och krispiga pommes frites
  • Medelhavshamburgare med färsk tomatsalsa, ugnsbakade potatisklyftor och calabrese-pesto
image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING