Hem Nyheter Extra kärlek och omtanke i vardagen

Extra kärlek och omtanke i vardagen

av Livets Goda

Vi är nog många som mår bra av att känna oss älskade, och att ha någon eller några att bry sig om minst lika mycket. Däremot är det stor skillnad på att känna och att uttrycka sina känslor. Det är inte ovanligt att det känns svårt med hur man ska uttrycka sina känslor, utan att det mest låter som sporadiska ord eller handlingar. Även om man skulle ha lättare för att uttrycka sig, så kan man uttrycka sig på olika sätt.

Artikeln är i samarbete med lovekompis

Kärleken behöver inte bara vara riktad till sin kärlekspartner, utan även en familjemedlem eller god vän. Det finns kärlek och omtanke på olika nivåer. Ju mer man känner en person, desto lättare bör det vara med att uttrycka sig på ett sätt som tas emot på det sätt man önskar. Lyssna aktivt på vad personen uppskattar i livet eller kanske något som denne saknar eller önskar sig. Genomtänkta gåvor och överraskningar blir ofta väl mottagna.

Alla som berikar våra liv bör bli tilldelade någon form av uppskattning. Beröring, lyssna på personen när denne behöver det, njuta av god mat och dryck tillsammans, göra roliga saker tillsammans och bry sig om varandras goda hälsa. Lovekompis delar råd som främst tycks rikta sig till kärlekspartners, men där finns även några som kan användas för en som står dig väldigt nära på annat plan.

Kärlekens blommor ska vattnas med vin

Önskar man sända uppskattning till någon är det vanligt med blommor eller vin, eller någon form av korg som innehåller lite blandat gott. Detta har visat sig vara en uppskattad present, både från sändare och mottagare, så i dagsläget kan man finna många olika typer av innehåll i så kallade gåvokorgar el boxar. Detta kan vara tillräckligt för en affärspartner, som värdinnegåva eller liknande. 

Då man verkligen vill ”träffa rätt” behövs kanske annat. När det gäller din kärlekspartner är det ofta uppskattat med regelbunden beröring, om så bara spontana kramar och pussar. Överraska med ett äventyr som uppskattas av båda parter, till exempel en spa upplevelse för par eller en biljett till en konsert eller annan spelning. 

Anser du att din partner förtjänar en upplevelse med goda vänner som denne inte haft mycket chans till att träffa senaste tiden? Ge bort en upplevelse där de får prova på öl, whisky eller vin. Eller en speciell weekend för partnern och bästa vännen. 

Att visa kärlek och omtanke behöver inte alltid vara något som kan köpas för pengar, men något gott på tallriken eller i glaset förgyller ofta den intima stunden.

RELATERAD LÄSNING