Hem NyheterNyhet WB Facile Punsch och Nobelbankett

Facile Punsch och Nobelbankett

av Livets Goda

Ikväll är det återigen dags för Nobelbanketten, och för andra året i rad så är den”corona”-anpassad. För kvällens festligheter betyder det tyvärr ingen middag eller dans i Gyllene Salen. Det betyder således att gästerna inte kommer få avnjuta Facile Punsch, som annars varit så frekvent förekommande på denna internationella händelse.

Facile Punsch har serverats kungligheter, politiker, kändisar och studenter inte mindre än 11 gånger tidigare på Nobelbanketten, och för att hedra denna del av svenska historien så uppmärksamma vi här klassikern; Facile Punsch!

Livets Goda om Facile Punsch

Här möts vi av en gyllene transparent bärnstensfärgad punsch. Doften är stor, uttrycksfull, och arrakstonerna är markerade samtidigt som en diskret romnyans backar upp i periferin. Kryddigheten är där, likaså citrusfrukter och pomerans samt en ton av florsocker. I gommen en simmigt söt men frisk arrakssmak som upplevs nyanserad, kryddigt fatig och med intensitet från den jamaicarom som ingår i blenden. Eftersmaken är intensiv men elegant och stannar kvar länge.

Det här är onekligen en seriös punsch som sticker ut och den högre alkoholhalten bidrar till mer friskhet och spänning till drycken. Panelen provade Facile såväl lätt kyld som rumstempererad; vilket serveringssätt som väljs beror på eget tycke och smak men serveras punschen till en dessert eller salt mögelost så vinner den på lätt kyla.

92 poäng

Facile Punsch
Nr 637 (700 ml) 26%, 269 kr
Sverige

Punschen kan beställas via Systembolaget här >>>
(finns på hyllan i 46 Systembolagsbutiker)

HoReCa handlar från Menigo eller www.outofhome.se

RELATERAD LÄSNING