Falbygdens rekommenderar små ostar från Frankrike

Livets Goda 3 Feb, 2010
Mat och Restaurang Stora favoriter fast i små former. Nu lanserar Falbygdens fyra franska delikatessostar i nytt mini- format. De små ostarna är noga utvalda och förpackade i en färdig ostbricka för att underlätta för konsumenten.
Falbygdens senaste satsning är i form av en färdigpackad ostbricka innehållande fyra små delikatessostar i praktiska portionsstorlekar. Tanken är att den nya storleken ska skapa nya konsumtionstillfällen och få fler att ”våga prova” nya ostsorter. Ostarna finns i delikatessdisken från och med v. 5 och är utvalda och märkta med ”Falbygdens rekommenderar” som Falbygdens tilldelat de allra godaste ostarna från Europa. För trots att Falbygden har en lång kunskap av ostar lämnas de utländska favoriterna åt experterna. – Vi är mäkta stolta över vårt ostsortiment på Falbygdens. Franska delikatessostar görs dock bäst i Frankrike. ”Falbygdens rekommenderar” är därför en utmärkelse vi tillägnar de osttillverkare vi tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet. De fyra ostar vi valt att rekommendera denna gång är fyra ljuvligt goda delikatessostar från osttillverkaren Rians säger Johan Staaf kategorichef på Falbygdens. Vad som för de fyra olika ostarna samman är dels deras europeiska ursprung men också deras genuina tillverkningsmetoder samt goda smak. I övrigt har de små ostarna var och en sin egen karaktär. Roussin mace de Bourgogne är en krämigt len kittost med en angenäm smak medan Chevrillon du Berry är en karaktäristisk färskost tillverkad på getmjölk och med en lite jordig, frisk och syrlig smak. På vitmögel sidan finns två sorter representerade, Chevrac du périgord som har en tydlig smak av getmjölk och Calotin du Dauphiné opast som är en mjuk vitmögel ost tillverkad på komjölk. Tillsammans utgör de fyra små ostarna en perfekt kombination på ostbrickan men de passar lika bra som aperitif, snacks eller till en sallad. Se gärna mer information på www.falbygdensost.se

Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet