Hem NyheterNyhet WB Falcon introducerar: Fågelskådning från fönstret

Falcon introducerar: Fågelskådning från fönstret

av Livets Goda

I karantäntider är det många som arbetar hemma, eller behöver isolera sig på grund av förkylningssymtom. Då är det lätt att rastlösheten gör sig påmind – det finns helt enkelt en gräns för hur många filmer och serier man kan titta på. Därför lanserar nu ölvarumärket Falcon initiativet ”Fågelskådning från fönstret” tillsammans med fågelskådaren Stina Andersson.

Fotograf: Hampus Marcussen

Fåglar har fascinerat människan sedan århundraden tillbaka och redan under 1800-talet blev det populärt bland stadsbor att resa ut till landet för att studera floran och faunan, inte minst fågellivet. Idag det finns det tiotusentals fågelskådare runt om i Sverige och intresset för fågelskådning har vuxit kraftigt under senare år.

Nu inleds fågelskådningens högsäsong, men i dessa karantäntider ska både resor och folksamlingar undvikas, vilket gör det omöjligt att ta sig iväg till populära platser där det finns många fåglar. Därför har ölvarumärket Falcon, tillsammans med fågelskådaren Stina Andersson, tagit fram en guide och tips på hur man kan fågelskåda ändå – hemma från fönstret.

– Det finns massor av fåglar som man kan se från sitt eget köksfönster. Till exempel koltrast, ringduva, kaja och gråtrut som gärna håller till på hustaken. Som nybörjare är det också bra att börja med att lära sig de fåglar som finns i ens närhet och som man ser ofta och då går det utmärkt att spana ut genom sitt eget fönster. Allt man behöver är egentligen en kikare, säger Stina Andersson.

Det är ölvarumärket Falcon som har tagit fram initiativet att fågelskåda från fönstret i samband med att den nya alkoholfria ölen Falcon 0,0 % lanseras.

– I dessa tider är det många som sitter isolerade hemma och vill sysselsätta sig med något annat än att titta på filmer och serier.  Därför har vi tagit fram en guide med fåglar som man kan se från sitt eget fönster. Falken har alltid legat oss extra varm om hjärtat, men det krävs nog en ganska stor portion tur om man ska hinna se en falk passera utanför fönstret, säger Louise Eckerbom som är marknadsansvarig för Falcon.

Fem tips för fågelskådning från fönstret

  1. Börja med att lära dig några få fåglar så blir det enklare att komma igång.
  2. Använd en kikare, gärna med hyfsat bra optik.
  3. Ta fram mobilen och fotografera de fåglar du ser.
  4. Gå med i en fågelgrupp på Facebook. Då kan du ställa frågor, se andras fågelbilder, få mängder av tips och kunskap och samtidigt vara lite social på distans.
  5. Ha tålamod och känn att det är okej att vara en nybörjare. Att bli bra på fåglar tar tid och det viktigaste är ändå att det är roligt.

Ytterligare ett tips är att beställa take away från din lokala krog. Då slipper du fågelskåda på tom mage och hjälper samtidigt till stötta din favoritrestaurang.

Här finns fler tips och guiden ”Fågelskådning från fönstret”: https://falcon.se/fagolskadning

RELATERAD LÄSNING